FORMULA 1: Echipa Lotus s-a înscris în sezonul viitor al CM

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FORMULA 1: Echipa Lotus s-a înscris în sezonul viitor al CM
FORMULA 1: Echipa Lotus s-a înscris în sezonul viitor al CM

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) a aprobat înscrierea echipei Lotus în viitoarea ediţie a Campionatului Mondial de Formula 1, informează agenţia Reuters.

Lotus F1 Team, a 13-a echipă din Marele Circ în 2010, este rodul parteneriatului dintre guvernul malayezian şi un consorţiu de firme din această ţară. Ea va fi condusă de Tony Fernandes, 45 ani, aflat pe locul al 15-lea în clasamentul celor mai bogaţi oameni de afaceri din Malayezia, potrivit revistei Forbes.

Funcţia de director tehnic va fi încredinţată lui Mike Gascoyne, cu o experienţă de 20 de ani în Formula 1, care a mai îndeplinit acelaşi rol la Force India, Toyota, Renault şi Jordan.

Echipa va avea, pentru început, sediul în Marea Britanie, la Norforlk, nu departe de uzina de automobile Lotus, însă în viitor va benficia de un nou centru care va fi construit în apropierea circuitului de la Sepang, gazda Marelui Premiu al Malayeziei.

FIA a anunţat, totodată, că a primit o cerere de înscriere şi din partea echipei BMW Sauber, însă, după ce BMW a anunţat că îşi va retrage sprjinul începând din 2010, viitorul acestei grupări rămâne nesigur. Sauber ar putea fi inclusă, totuşi, în Mondialul de Formula 1 de anul viitor, dacă va exista un loc vacant sau se va aproba extinderea la 14 a numărului de echipe participante.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite