FORMULA 1: Barrichello pleacă din fruntea plutonului, astă-seară în Brazilia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FORMULA 1: Barrichello pleacă din fruntea plutonului, astă-seară în Brazilia
FORMULA 1: Barrichello pleacă din fruntea plutonului, astă-seară în Brazilia

Rubens Barrichello va pleca din pole position în Marele Premiu de Formula 1 al Braziliei, care va avea loc duminică, după ce a încheiat pe primul loc o sesiune de calificări afectată de o ploaie teribilă şi de mai multe accidente. Ceilalţi doi candidaţi la titlul mondial, Jenson Button şi Sebastian Vettel au avut sesiuni dezastruoase, ocupând la final locurile 14, respectiv 16 pe grila de start. Vezi cursa livetext pe adevarul.ro de l

Într-o sesiune de calificări care a durat aproape trei ore, fiind întreruptă de mai multe ori din cauza ploii sau a ieşirilor în decor, brazilianul Rubens Barrichello a reuşit să se detaşeze dintre supravieţuitorii care au ajuns în runda a treia şi va pleca de pe prima poziţie a grilei de start. Veteranul Formulei 1 are o şansă uriaşă de a se instala în postura de favorit la titlul mondial ]nainte de ultima cursă, cea de la Abu Dhabi, după ce principalii săi rivali, coechipierul Jenson Button şi Sebastian Vettel de la Red Bull nu au reuşit să ajungă în ultima rundă a calificărilor din Brazilia.

image

Vettel reuşise timpi buni în debutul calificărilor, dar a fost împins în josul clasamentului şi apoi, odată cu înteţirea ploii nu a mai putut reveni. Germanul a ieşit în decor în penultimul său tur şi nu l-a mai completat pe ultimul. Astfel mâine va avea o misiune aproape imposibilă de a se menţine în lupta pentru titlu, având nevoie de cel puţin un loc doi pentru a mai putea spera.

Jenson Button, aflat la adăpostul unui comfortabil avantaj de 17 puncte a clacat la rândul său în runda a doua a calificărilor, când a rămas prea mult pe cauciucuri de ploaie intensă după ce pista fusese degajată de apă.

Campionul mondial Lewis Hamilton şi coechipierul său de la McLaren, Heikki Kovalainen, nu au trecut de prima rundă de calificări, care a fost oprită după numai patru minute din cauza unui accident al lui Giancarlo Fisichella. Steagurile roşii au fost fluturate a doua oară după cinci minute din runda a doua, în urma unei spectaculoase ieşiri în decor a lui Tonio Liuzzi de la Force India. Întreruperea a durat de această dată mai bine de o oră, până când ploaia s-a mai potolit iar pista a redevenit practicabilă.

Mark Webber de la Red Bull a ameninţat pe final pole-ul lui Barrichello, dar brazilianul a mers perfect în chiar ultimul tur, după expirarea timpului, şi a smuls primul său pole după cinci ani la doar o zecime de secundă. Japonezul Kamui Kobayashi a avut un debut excelent în Formula 1, în locul accidentatului Timo Glock la Toyota, ocupând linia a şasea împreună cu un alt tânăr, Jaime Alguersuari de la Toro Rosso. Kimi Raikkonen a salvat din nou onoarea Ferrari clasându-se al cincilea, după ce însă a avut şi el probleme în a se menţine pe pistă în unele momente (foto jos)

image

Grila de start al Marelui Premiu al Braziliei:

Linia 1: Barrichello / Webber
Linia 2: Sutil / Trulli
Linia 3: Raikkonen / Buemi
Linia 4: Rosberg / Kubica
Linia 5: Nakajima / Alonso
Linia 6: Kobayashi / Alguersuari
Linia 7: Grosjean / Button
Linia 8: Liuzzi / Vettel
Linia 9: Kovalainen / Hamilton
Linia 10: Heidfeld / Fisichella


 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite