FORMULA 1: BMW a găsit cumpărător pentru echipă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FORMULA 1: BMW a găsit cumpărător pentru echipă
FORMULA 1: BMW a găsit cumpărător pentru echipă

Producătorul german BMW a anunţa că a găsit un cumpărător pentru echipa de Formula 1, compania Quadbak Investments, cu sediul în Elveţia, informează site-ul autosport.com. Noua echipă a primit şi acceptul FIA de a fi prezentă la startul sezonului următor.

BMW anunţase încă de la începutul acestui sezon că nu va mai continua în Formula 1 în anul 2010, şi de atunci a purtat negocieri cu mai mulţi posibili parteneri, dornici să ducă investiţia mai departe.

Oadbak este o companie de investiţii care reprezintă interesele anumitor familii din Orientul Mijlociu şi Europa. „Este vorba despre un investitor foarte puternic care va fi reprezentat de Lionel Fischer, un cetăţean elveţian. BMW urează celor de la Quadbak şi echipei Sauber mult succes în sezonul 2010 şi mai departe”, se arată într-un comunicat al producătorului german. 

Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA), care a acordat chiar ieri cel de-al 13 loc pe grila sezonului viitor echipei Lotus, a precizat că în cazul în care BMW va avea siguranţa financiară necesară, va mări grila de start la 28 de monoposturi, respectiv 14 echipe.

Iată care componenţa grilei în sezonul viitor:

McLaren
Ferrari
Toyota
Renault
Red Bull Racing
Toro Rosso
Brawn GP
Force India
Williams
Manor Grand Prix,
Team USF1
Campos Meta
Lotus F1
Quadbak Sauber (numele nu a fost confirmat încă)


 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite