FORMULA 1: Debutul lui Alguersuari sub semnul controverselor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FORMULA 1: Debutul lui Alguersuari sub semnul controverselor
FORMULA 1: Debutul lui Alguersuari sub semnul controverselor

Principalul subiect de discuţie în paddock, cu o zi înainte de debutul oficial al Marelui Premiu de la Hungaroring, odată cu antrenamentele libere de vineri, a fost debutul puştiului de 19 ani, Jaime Alguersuari la Toro Rosso

Spaniolul va urca pentru prima dată într-o cursă oficială la volanul bolidului Toro Rosso, devenind cel mai tânăr pilot de Formula 1 din istoria competiţiei, la 19 ani şi 125 de zile.

Majoritatea specialiştilor din paddock susţin că Alguersuari este prea tânăr şi prea necopt şi şi-ar putea pune în pericol atât cariera cât şi pe adversarii săi de pe pistă. Motivul de teamă îl constituie faptul că spaniolul nu a apucat să facă teste pe maşina sa, din cauza faptului că, potrivit noilor reglementări FIA, testele sunt interzise în timpul sezonului. Practic Jaime va pilota pentru prima oară bolidul scuderiei Toro Rosso iar „experienţa” sa în Formula 1 se rezumă la câteva demonstraţii.

Subiectul Alguersuari a adus dispute chiar în rândul echipei „mamă” a celor de la Red Bull. Piloţii Mark Webber şi Sebastien Vettel au împărtăşit opinii diferite faţă de „fratele lor mai mic”.

„Formula 1 nu este un loc unde să înveţi pilotajul. Nu am fost niciodată un mare fan al acestei idei” a spus Webber. Coechipierul său, germanul Sebastian Vettel a încercat totuşi să îi ia apărarea lui Alguersuari. „Am auzit că Mark nu a fost foarte mulţumit pentru că Jaime va concura în acest weekend. Cred totuşi că dacă ar trebui să criticăm, atunci ar trebui să ne îndreptăm asupra regulilor”, a spus Vettel.

Nici liderul clasamentului general, Jenson Button nu a fost în totaliate de acord cu ideea de a da peste Alguersuari pe pistă. „E pe muchie de cuţit. Şi-ar putea distruge cariera dar dacă merge bine ar putea căpăta încredere. Sincer nu cred că va fi mai rapid decât Bourdais (pilotul pe care l-a înlocuit – n.r.)” a spus Button.

Mai citeşte: În 11 ani, de la karting în Formula 1
  

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite