FIA decide săptămâna viitoare dacă anulează cursa din Bahrain

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jean Todt va decide săptămâna viitoare dacă anulează sau nu Marele Premiu al statului Bahrain din cauza violentelor de stradă din această ţară.

Marele Premiu al statului Bahrain, primul din sezonul 2011, ar putea fi anulat din cauza violenţelor stradale din acest moment.

Poliţia a intervenit în forţă pentru a pune capăt demonstraţiilor din capitala Manama, iar cel puţin patru oameni au fost ucişi în timpul violentelor. Conflictul a condus la amânarea cu 24 de ore a antrenamentelor din competiţia GP2 Asia, care ar fi trebuit să aibă loc astăzi pe circuitul Sakhir.

FIA ezită deocamdată să ia o decizie finală în privinţa desfăşurării cursei din Bahrain, însă preşedintele Jean Todt a promis că va lua o hotărâre la începutul săptămânii viitoare.

"Întotdeauna încerc să nu reacţionez la ştirile de ultima oră. În primul rând trebuie să verificăm care este realitatea, să reacţionăm fără emoţii şi să facem fată problemei. Au existat ceva mişcări în Bahrain, dar înţeleg că lucrurile se îmbunătăţesc şi trebuie să aşteptăm. Pasul următor este cursa de GP2 din acest weekend. Evident, esenţa FIA este siguranţa, dar în acest moment nu există motive de îngrijorare", a spus înainte de a afla ultimele dezvoltări ale conflictului din Bahrain.

Chiar dacă antrenamentele de GP2 au fost amânate cu 24 de ore, echipele au fost nevoite să rămână la circuit, întrucât deplasarea la hoteluri nu este sigură din cauza protestanţilor.

Echipele din Formula 1 trebuie să ajungă pe circuitul din Sakhir în perioada 3-6 martie pentru ultima sesiune de teste din această iarnă şi ar trebui să rămână în Bahrain până la finalul cursei inaugurale a sezonului programată în weekendul 11-13 martie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite