Formula 1: „Războiul” dintre şefii echipelor şi FIA nu s-a încheiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Formula 1: „Războiul” dintre şefii echipelor şi FIA nu s-a încheiat
Formula 1: „Războiul” dintre şefii echipelor şi FIA nu s-a încheiat

Disputa dintre Federaţia Internaţională de Automobilism (FIA) şi Asociaţia Echipelor din Formula 1 (FOTA) a cunoscut un nou episod aseară, la Nurburgring. Fără drept de vot la reuniunea de lucru a forului mondial, reprezentanţii team-urilor au refuzat să participe la discuţii.

Regulile după care se va desfăşura ediţia 2010 a Campionatului Mondial de Formula 1 rămân neclare. Ieri seară, la Nurburgring (Germania), reprezentanţii FIA şi ai celor opt echipe participante – Williams şi Force India au fost suspendate de FOTA, iar USF1, Campos şi Manor au statut de observatori – urmau să le discute din nou. Acest lucru nu s-a mai întâmplat. „Reprezentanţii FOTA au părăsit reuniunea”, s-a precizat într-un comunicat FIA. Motivul inovocat? „Trebuie amintit că echipele reprezentate în FOTA au fost socotite acceptate pe lista celor care vor participa la CM 2010 de către Consiliul Mondial al FIA, cum reiese şi din comunicatul de presă dat pe 24 iunie. Cu toate acestea, ieri reprezentanţii lor au fost informaţi că nu au drept să voteze regulamentele, team-urile nefiind considerate încă înscrise în competiţie. Am cerut amânarea reuniunii, însă FIA a refuzat”, s-a precizat într-un comunicat al Asociaţiei Echipelor.  
Echipele grupate în FOTA n-au fost de acord cu decizia FIA de a plafona bugetul maxim al unei echipe la 45 milioane de euro, începând de anul viitor, ameninţând că se vor retrage din Formula 1 şi vor organiza un campionat paralel. FIA a bătut în retragere, anunţând că prevederea nu se va mai aplica din 2010. Ceea ce părea clar pe 24 iunie a redevenit incert ieri. Iar FOTA a acuzat FIA că „pune în pericol viitorul Formulei 1”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite