MOTORSPORT: Mosley îl vede pe Todt preşedinte al FIA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MOTORSPORT: Mosley îl vede pe Todt preşedinte al FIA
MOTORSPORT: Mosley îl vede pe Todt preşedinte al FIA

Contestat deseori în ultimii ani, Max Mosley a solicitat astăzi, membrilor Federaţiei Internaţionale de Automobilism (FIA), să-l aleagă pe francezul Jean Todt preşedinte al forului mondial la alegerile din octombrie viitor.

Aflat în funcţia de şef al FIA din 1993, când i-a succedat francezului Jean-Marie Balestre, Mosley se gândeşte serios la retragere. El a precizat, de altfel, şi pe 24 iunie că nu va mai participa la alegerile pentru funcţia de preşedinte al FIA, în ciuda mesajelor de susţinere pe care le-a primit din partea reprezentanţilor federaţiilor naţionale. Astăzi însă, Mosley a mers şi mai departe vorbind despre cel pe care îl vede drept successor al său. “Jean Todt este fără îndoială cel mai bun manager sportiv al generaţiei sale. Echipele pe care le-a condus au câştigat titlul mondial la raliuri şi Formula 1, raliul-raid Dakar şi cursa de 24 de ore de la Le Mans. A fost şi directorul general al unui constructor de automobile. Are experienţa de a conduce o organizaţie mare şi complex, ceea ce reprezintă o calitate esenţială pentru un preşedinte FIA. Pe de altă parte, acum nu este legat în niciun fel de Ferrari, Citroen şi Peugeot. Este, aşadar, independent”, a declarat Mosley, care a remarcat faptul că Todt şi soţia acestuia, Michelle Yeoh, s-au implicat recent şi în campaniile de protejare a mediului înconjurător şi de securitate rutieră ale FIA.
Până acum la preşedinţia FIA şi-a anunţat candidature fostul campion mondial de raliuri Ari Vatanen, care a fost şi deputat în Parlamentul European.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite