MOTOR: Red Bull X-Fighters Exhibition, la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul spectacol de acrobaţie pe motociclete din România va avea loc în Piaţa Constituţiei pe 4 iulie, de la ora 19.00. Intrarea va fi liberă la această demonstraţie la înălţime oferită de riderii care participă în campionatul mondial de Freestyle Motocross

Un salt cu motocicleta în aer, desprinderea din şa, o răsucire, recuperarea motocicletei, tot în aer, şi apoi aterizarea. Este doar una dintre secvenţele care îi vor lăsa cu respiraţia tăiată pe cei care vor fi prezenţi la Red Bull X-Fighters Exhibition, în Bucureşti.

Pentru prima oară aceşti adevăraţi acrobaţi pe două roţi, care participă în campionatul mondial de Freestyle Motocross (FMX) vor fi prezenţi în România în cadrul unui spectacol care va fi găzduit de Piaţa Constituţiei, în faţa Palatului Parlamentului. Acolo va fi amenajat un traseu special, cu rampe de lansare şi de aterizare care le vor permite acrobaţilor să execute diverse figuri aeriene.

Evenimentul este „fratele mai mic” al turneului mondial Red Bull X-Fighters care reuneşte la start cei mai buni rideri din lume şi care are loc în cinci oraşe de pe trei continente.

„Este primul pas către organizarea de către România a unei etape din acest turneu mondial, un eveniment care presupune o desfăşurare uriaşă de forţe”, a precizat Dani Oţil, unul dintre cei care promovează această acţiune.

Spectacolele Red Bull X-Fighters adună an de an sute de mii de spectatori, turneul oprindu-se anul acesta la Mexico City (Mexic), Fort Worth (SUA), Calgary (Canada), Londra (Anglia) şi Madrid (Spania). Turneul Exhibition cuprinde în 2009 mai multe oraşe din Europa de Est printre care Maribor (Slovenia), Zagreb (Croatia) sau Sarajevo (Bosnia).

Vezi imagini de la Red Bull X-Fighters Super Session 2008, de la Varsovia, show-ul care a încheiat sezonul de anul trecut:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite