Examen de admitere

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bătălia pentru ultimele trei locuri de pilot titular, disponibile în sezonul 2010 din F1, se ascute. Nick Heidfeld, unul dintre principalii candidaţi, a fost recrutat de Mercedes, dar doar ca rezervă. Din spate vin însă o serie de tineri talentaţi şi puternic susţinuţi financiar.

Renault, USF1 şi Campos sunt ultimele trei echipe care nu şi-au definitivat încă componenţa în ceea ce priveşte piloţii titulari. Dacă alte echipe încă mai caută soluţii doar pentru piloţii de teste, cele trei menţionate mai sus cântăresc în continuare opţiunile existente pe piaţă.

Câteva dintre ele chiar merită luate în considerare având în vedere că este vorba despre piloţi care au activat şi în sezonul trecut al Marelui Circ.

Cel mai cunoscut pilot din lista candidaţilor a fost Nick Heidfeld care surprinzător nu a reuşit în cele din urmă să-şi găsească un contract de titular şi a fost salvat de Mercedes GP, care i-a oferit postura de rezervă.

Heidfeld, lăsat pe afară de Sauber

Peter Sauber s-a descotorosit de Heidfeld după ce a preluat de la BMW echipa de Formula 1 care îi va purta numele. „Nick a fost alături de noi timp de şapte ani, însă eu mi-am dorit să avem un nou început şi acest lucru nu s-ar fi putut cu el", a declarat patronul echipei care îi va avea pe grila de start pe tânărul japonez Kamui Kobaiashi şi pe veteranul Pedro de la Rosa.

Heidfeld şi-a făcut un renume din a încheia cursele pe locul al doilea şi este în acest moment pilotul cu cele mai multe Mari Premii la activ, 169, fără a fi câştigat vreunul.

Mercedes GP i-a oferit deocamdată un loc pe banca de rezerve şi ar putea fi o soluţie în cazul în care condiţia fizică a lui Michael Schumacher l-ar împiedica pe septuplul campion mondial să ducă sezonul la bun sfârşit. Heidfeld este un pilot care în 2009 a punctat mai bine decât fostul său coechipier, polonezul Robert Kubica, care va alerga titular pentru Renault. Însă faima de etern pierzător se pare că nu i-a încântat nici măcar pe noii veniţi în Formula 1.

Ruşii accelerează spre F1

Alţi piloţi care se luptă pentru a prinde un loc pe grila de start din 2010 sunt cei care deja au căpătat experienţă în Formula 1, cum ar fi Romain Grosjean, Kazuki Nakajima sau Sebastien Bourdais. Aceştia însă, fără să convingă la apariţiile lor în Marele Circ, au o concurenţă serioasă în valul de piloţi care vin, la rândul lor, din formulele inferioare.

Unul dintre cei care are o şansă foarte mare să pătrundă în acest sezon printre cei mari este rusul Vitali Petrov. Presa franceză a publicat o serie de materiale care îl dau pe rus lângă Robert Kubica la Renault.

Atuurile lui Petrov, 25 de ani, ar fi experienţa sa de patru sezoane în GP2, acolo unde a încheiat al doilea în sezonul trecut, dar şi o contribuţie din partea sponsorilor săi de aproape 20 de milioane de euro.

De loc de neglijat, având în vedere criza care a afectat motorsportul mondial în ultimul sezon şi care cu siguranţă se va face simţită şi în acest an.

image
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite