Edwards: "Nu l-aş fi putut evita pe Marco Simoncelli"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marco Simoncelli nu dădea semne de viaţă după ce a fost lovit de motocicletele a doi concurenţi * Foto: Reuters
Marco Simoncelli nu dădea semne de viaţă după ce a fost lovit de motocicletele a doi concurenţi * Foto: Reuters

Pilotul american Colin Edwards a declarat, marţi, că nu ar fi putut să facă nimic pentru a evita să îl calce pe Marco Simoncelli, în cursa din Malaysia de la 23 octombrie, când italianul a decedat.

"Mi-am pus o mie de întrebări: ce s-ar fi întâmplat dacă aş fi făcut asta, dacă aş fi reacţionat altfel? Aş fi putut proceda altfel? Însă am revăzut imaginile accidentului şi am găzit imediat răspunsul: nu aş fi putut să fac absolut nimic pentru a-l evita pe Marco. Şi nici Valentino nu ar fi putut să facă nimic. Este greu să pierzi un prieten", a spus Edwards într-un interviu pentru "Gazzetta dello Sport".

Marco Simoncelli (Honda) a căzut, în 23 octombrie, în turul doi al Marelui Premiu al Malaysiei la MotoGP şi a rămas la pământ, fără cască, el încetând din viaţă la spital, unde fusese transportat cu elicopterul. După ce a căzut, Simoncelli a fost călcat de compatriotul său Valentino Rossi (Ducati) şi de americanul Colin Edwards (Yamaha), acesta din urmă alegându-se cu un umăr dislocat. Simoncelli, în vârstă de 24 de ani, a fost scos cu ambulanţa de pe pistă şi a fost transportat la un spital cu elicopterul, unde a ajuns în stop cardiorespirator, iar după câteva minute a murit.

Decesul campionului mondial din 2008 la 250 cc a intervenit la aproape un an după cel al japonezului Shoya Tomizawa, în vârstă de 19 ani, la Moto2, la Grand Prix-ul statului San Marino.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite