VIDEO: Duel aeriano-terestru între un motociclist şi un pilot de avioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO: Duel aeriano-terestru între un motociclist şi un pilot de avioane
VIDEO: Duel aeriano-terestru între un motociclist şi un pilot de avioane

Spaniolul Dani Pedrosa, pilotul celor de la Repsol Honda din Moto GP, şi compatriotul său Alejandro McLean, care se pregăteşte pentru finala Red Bull Air Race ce va avea loc la Barcelona în acest weekend, au fost protagoniştii unui inedit spectacol aeriano-terestru.

Cei doi s-au luat la întrecere, Pedrosa în şaua motocicletei sale, iar McLean la bordul avionului MXS-R, gazdă fiind una dintre liniile dreapte ale circuitului de la Montmelo, de lânga Barcelona. Câştigător a fost declarat avionul lui McLean, capabil să dezvolte viteze de aproape 400 de km/oră.

Pedrosa, care anul trecut a ocupat locul al treilea în Moto GP, nu a fost însă departe, el stabilind în acest an şi un record de viteză pe pistă, cu 349,3 km/h, o viteză pe care piloţii de avioane de acrobaţie o ating deseori în demonstraţiile lor.

McLean l-a provocat pe compatriotul său şi la un alt duel al vitezei, de această dată în aer. Cu  avionul MXS-R, cu care va concura şi la Barcelona, McLean i-a explicat lui Pedrosa câteva dintre cele mai spectaculoase manevre ale sale, cei doi comunicând în timpul demonstraţiei prin radio. Pedrosa a fost copilot pe un aparat manevrat de un alt pilot spaniol, Sergio Pla. „Este impresionant. Simţi totul până în adâncul stomacului tău”, a declarat la final Pedrosa, care va concura la rândul său în acest weekend, în Marele Premiu al Portugaliei de la Estoril.

Vezi imaginile:

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite