Doi se ceartă, al treilea câştigă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fernando Alonso a profitat de duelurile la limită dintre Hamilton şi Massa şi a câştigat din nou. Polonezul Robert Kubica a reintrat în calculele pentru titlul mondial, după o cursă nebună în care favoriţii au primit penalizări.

După un sezon dezastruos, îi merge din ce în ce mai bine spaniolului Fernando Alonso. Resemnat parcă la gândul că va rămâne la Renault şi în sezonul următor, Alonso se concentrează din ce în ce mai bine şi profită de duelul la vârf pentru titlul mondial. În Marele Premiu al Japoniei, istoria de la Singapore s-a repetat într-o mare măsură. De această dată însă nu numai Felipe Massa a avut de suferit, ci şi contracandidatul său la titlul mondial, Lewis Hamilton.

Hamilton a terminat pe locul 12

Ambii piloţi din fruntea clasamentului general au fost penalizaţi pentru mişcările lor agresive şi au fost retrogradaţi undeva în pluton, după ce Hamilton plecase din pole position, iar Massa avusese un start bun de pe poziţia a cincea pe grila de start. Hamilton a plecat slab şi i-a cedat lui Kimi Raikkonen conducerea încă înainte de intrarea în primul viraj.

Acolo însă britanicul s-a năpustit pur şi simplu pe interior chinuind la maximum cauciucurile. Mişcarea agresivă i-a scos pe ambii piloţi de pe trasa ideală, iar în spate acelaşi lucru au fost nevoiţi să facă şi Kovalainen cu Massa pentru a evita un incident de proporţii. Din acest duel au avut de câştigat Kubica şi Alonso, care s-au instalat la conducere urmaţi de Kovalainen, care şi-a revenit imediat în timp ce Massa, Hamilton şi Raikkonen au căzut în pluton.

Duel păgubos pentru Massa şi Hamilton

După nici măcar două tururi complete de la start, un al doilea incident avea să fie decisiv pentru desfăşurarea ulterioară a cursei. Massa a ieşit prea larg în şicana din al zecelea viraj permiţându-i lui Hamilton să treacă în faţă pe locul 5.

Pilotul de la Ferrari a încercat să recupereze, tăind şicana peste borduri în partea a doua, şi l-a acroşat pe Hamilton care s-a răsucit şi a ieşit în decor. Britanicul avea să revină pe pistă, însă pe ultimul loc al plutonului.

Atât Felipe Massa cât şi Lewis Hamilton aveau să fie penalizaţi pentru mişcările lor agresive şi aveau în cele din urmă să încheie cursa la „şi alţii”.

Spaniolul l-a depăşit pe Kubica la boxe

Fernando Alonso avea să-i ia faţa lui Robert Kubica la prima oprire la boxe şi de aici avea să zboare către a doua sa victorie consecutivă. Lui Heikki Kovalainen i-a cedat motorul în turul 17, în timp Kubica şi Raikkonen nu au mai reuşit, după prima oprire
la boxe, să se apropie periculos de Alonso.

Duelul lor pentru locul doi avea însă să ţină tensiunea şi spectacolul la cote ridicate pe finalul cursei, în ecuaţie intrând la un moment dat şi Nelsinho Piquet. Brazilianul a reuşit un parcurs foarte bun venind de pe locul al 12-lea pe grilă şi fiind foarte aproape să profite de duelul Kubica-Raikkonen pentru a urca pe podium.

În cele din urmă însă ordinea finală a rămas aceeaşi, cu spaniolul Fernando Alonso lider, indiferent la tot ce se întâmplă în spatele lui.


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite