David Coulthard :„România poate avea un pilot în Formula 1!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebrul pilot scoţian va fi, pe 2 mai, protagonistul unui show la Mamaia, unde va face câteva demonstraţii cu un monopost de Formula 1.Deşi recunoaşte că ştie puţine lucruri despre ţara noastră, David Coulthard crede că piloţii autohtoni pot ajunge în viitorul apropiat în Marele Circ.

Adevărul: Ce aşteptări ai de la evenimentul de la Mamaia?

David Coulthard: Este plăcut să ştii că tinerii urmăresc acest sport şi că sunt entuzismaţi să îi cunoască pe cei care au avut norocul să conducă un monopost de Formula 1. Şi eu sunt un fan al Formulei 1 la fel ca orice fan din România.

 Îmi place să promovez acest sport şi sunt bucuros că mi s-a dat această oportunitate şi în România.Mulţi străini spun că româncele sunt frumoase, iar despre tine se spune în showbizul mondial că eşti un adevărat „Playboy“. Vezi vreo legătură între aceste două afirmaţii?(Râde). Ştiu că româncele sunt foarte frumoase, dar zilele în care eram un „Playboy” au trecut demult. Acum sunt foarte fericit că m-am aşezat la casa mea cu logodnica Karen şi cu bebeluşul nostru.

Ce cunoşti despre România în general?


Să fiu onest, nu prea multe. Intenţionam însă demult să trec prin România deorece am cunoscut câţiva români dealungul călătoriilor mele prin lume şi mi s-au părut foarte prietenoşi. Sper să găsesc acelaşi gen de oameni şi la Mamaia.

Ce şanse există ca un pilot român să ajungă în Formula 1?

Robert Kubica este din Polonia şi este deja în Marele Circ. Aşadar, dacă va exista infrastuctură, nu văd niciun motiv pentru care România nu ar putea avea cândva un pilot în Formula 1.

Cu ce te ocupi concret în prezent în cadrul echipei Red Bull Racing?


Sunt oricând la dispoziţia lui Webber şi Vettel să le împărtăşesc din experienţa mea. Asist în general şi la întrunirile mecanicilor şi îmi expun opinia când sunt chestionat pe vreo temă anume.

Ce şanse sunt să revii ca pilot activ în Formula 1?


Mi-am menţinut programul de pregătire şi sunt oricând gata să reintru pe pistă dacă echipa are nevoie de mine. Alltel, sunt mulţumit deja cu ce am realizat în cariera mea şi consider că am ales un moment bun să mă retrag.

Ştiu că ai multe afaceri în domeniul turismului. Ai luat în calcul varianta să îţi deschizi un business şi în România?


Nu am analizat încă prea multă această regiune, dar, dacă tot voi fii în România pentru câteva zile, voi avea probabil astfel o bună oportunitate să privesc în jur şi să observ ce posibilităţi turistice poate oferi ţara voastră. Niciodată să nu spui niciodată…

Red Bull organizează multe competiţii dedicate sporturilor extreme. Te vom vedea în vreunul din aceste concursuri inedite ca participant în viitorul apropiat?

Pot conduce orice! Am luat parte deja la câteva astfel de evenimente, în special la schi şi karting. Este minunat să te întâlneşti cu sportivi din alte discipline şi să descoperi amănunte interesante despre sportul pe care îl practică.

Cine crezi că va câştiga campionatul în acest sezon?

Sper că unul din piloţii Red Bull Racing, deşi Brawn GP a avut un start fantastic. Oricum sunt abia la început şi se mai pot întâmpla multe până la finalul campionatului.

Palmares David Coulthard

A evoluat 15 sezoane în Formula 1

A participat în 247 de curse

Are 13 victorii de etapă

A pornit de 12 ori din pole-position

Are 62 de clasări pe podium

A cucerit 535 de puncte, find pe locul 6 în clasamentul all-time

Este vicecampion mondial în 2001 cu McLaren Mercedes

Hamilton, în mare formă la Bahrain

Aflat abia pe locul 10 în clasamentul general după trei etape disputate, cu doar patru puncte la activ, pilotul britanic Lewis Hamilton (McLaren Mercedes) a dominat prima sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui Premiu al Bahreinului la Formula 1, desfăşurată ieri pe circuitul de la Sakhir.

Campionul mondial en titre a fost înregistrat pe un tur de pistă cu timpul de 1min.33sec.647/100, reuşind să-l devanseze cu 260/1000 pe germanul Nick Heidfeld şi cu 291/1000 pe coechipierul acestuia de la echipa BMW Sauber, polonezul Robert Kubica.

Cei trei au fost urmaţi de germanul Nico Rosberg (Williams) - 1min.34sec.227/1000 şi de liderul clasamentului general al piloţilor, britanicul Jenson Button (Brawn GP) care a realizat al cincilea-lea timp - 1min.34sec.434/1000.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite