Daimler a finalizat cumpărarea echipei Mercedes GP

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Michael Schumacher
Michael Schumacher

Compania Daimler AG şi grupul de investiţii Aabar au preluat ultimul pachet de acţiuni, de circa 25 la sută, deţinut de diverse persoane la echipa de Formula 1 Mercedes GP, fostă Brawn GP. 

La sfârşitul anului 2009, constructorul de automobile Mercedes-Benz a preluat 45 la sută din acţiunile echipei Formula 1 Brawn GP, campioană mondială în acel moment, iar Aabar a cumpărat 30 la sută din acţiunile team-ului. Echipa a concurat în 2010 sub numele de Mercedes GP.

Luni dimineaţă, Daimler şi Aabar au anunţat că au achiziţionat şi cele 24,9 la sută din acţiunile rămase, care aparţineau lui Ross Brawn, managerul echipei, Nick Fry, Caroline McGrory, John Marsden şi Nigel Kerr, toţi patru foşti angajaţi la Brawn GP.

În noua structură a acţionariatului, Daimler va deţine 60 la sută din acţiuni, în timp ce fondul de investiţii din Abu Dhabi 40 la sută.

Norbert Haug, directorul diviziei de motorsport a Mercedes, a precizat că tranzacţia nu va implica schimbarea conducerii echipei, astfel că Ross Brawn va rămâne în funcţia de manager general.

După retragerea Honda din Formula 1, care s-a produs la sfârşitul anului 2008, Ross Brawn a reuşit în ultimul moment să salveze team-ul, britanicul şi mai mulţi membri ai stafului său preluând acţiunile echipei de la constructorului japonez. Brawn a reuşit în scurt timp să transforme echipa dintr-una aflată în pragul desfiinţării într-o campioană mondială. Brawn GP şi Jenson Button au câştigat titlurile mondiale la finalul sezonului 2009, iar aceste performanţe au stârnit interesul celor de la Mercedes.

În 2010, Mercedes GP a ocupat locul patru în clasamentul constructorilor Campionatului Mondial de Formula 1, după Red Bull, McLaren şi Ferrari. La fel ca anul trecut, piloţii echipei germane vor fi în sezonul care va începe la finalul lunii martie Michael Schumacher şi Nico Rosberg.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite