Cu titlul pe masă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cu titlul pe masă
Cu titlul pe masă

Lupta pentru coroanele de lauri se dă pe ultimii kilometri în Campionatele Mondiale de Formula 1, Moto GP şi Raliuri. Button, Barrichello sau Vettel? Hirvonen sau Loeb? Rossi sau Lorenzo? Cel mai fierbinte duel are loc în WRC, acolo unde Mikko Hirvonen are doar un punct avantaj în faţa lui Sebastien Loeb, cu doar un raliu rămas de disputat.

Fie că este vorba despre competiţiile pe două sau pe patru roţi, fie că se rulează pe asfaltul ca-n palmă al circuitelor sau prin noroiul specific probelor de foc din Raliul Marii Britanii, finalul celor mai populare competiţii din motorsportul mondial se anunţă palpitant.

Primele dueluri vor avea loc în acest weekend în Brazilia, acolo unde circuitul de la Sao Paolo găzduieşte Marele Premiu de Formula 1 şi în Australia, care va fi gazda riderilor din Moto GP pe circuitul de la Phillip Island. Situaţia este asemănătoare în cele două competiţii, primele două locuri fiind ocupate de piloţi ai aceleiaşi echipe.

Jenson Button şi Rubens Barrichello se luptă pentru supremaţie în Formula 1 însă în ecuaţie a intervenit, odată cu victoria din Marele Premiu al Japoniei, şi Sebastien Vettel.

Neamţul este încrezător că poate recupera cele 16 puncte care îl despart de Button, liderul clasamentului mondial. Acesta poate deveni campion dacă se distanţează la 10 puncte faţă de urmăritori în cursa care va avea loc la Sao Paolo. Brawn GP este mare favorită la constructori, acolo unde are nevoie de doar 4 puncte în următoarele două curse pentru titlu.

Fiat Yamaha, fără rivali în Moto GP

Lupta pentru titlul mondial la clasa regină a motociclismului viteză se dă în „familie”, între cei doi piloţi ai echipei Fiat Yamaha, care şi-a asigurat deja titlul atât la echipe cât şi la constructori. Valentino Rossi are un avantaj de 18 puncte, dar coechipierul său Jorge Lorenzo este pe val după victoria de acum două săptămâni din Portugalia.

Il Dottore a avut un weekend dezastruos la Estoril, unde a terminat pe patru. El va încerca să tranşeze lupta pentru titlu în următoarele două curse, Australia şi Malaiezia, pentru a evita un noul duel decisiv la Valencia, un circuit care îi trezeşte amintiri de coşmar. Aici a căzut în 2006 pentru a pierde titlul mondial în faţa lui Nicky Hayden.

CitroËn, titlu mondial la constructori

Cea mai aprinsă dispută din finalul sezonului de motorsport are loc în Campionatul Mondial de Raliuri acolo un Mikko Hirvonen (Ford) se află la doar un singur punct în faţa cvintuplului campion mondial Sebastien Loeb de la Citroen.

Producătorul francez a tranşat deja disputa în ierarhia constructorilor, pentru al cincilea titlu mondial, iar acum totul este pregătit pentru turnirul dintre Hirvonen şi Loeb.

Finlandezul a fost dezamăgit cu locul al treilea ocupat la ultimul raliu, în Spania, chiar dacă nu este un specialist al asfaltului. Totuşi poziţia ocupată în menţine în vârful ierarhiei şi pe terenurile accidentate din insulă şi-ar putea crea avantaj. Raliul Marii Britanii are loc între 23 şi 25 octombrie.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite