Credibilitatea Formulei 1, în pericol

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Credibilitatea Formulei 1, în pericol
Credibilitatea Formulei 1, în pericol

Scandalul stârnit în jurul accidentului suferit de Nelson Piquet junior în Marele Premiu din Singapore, din 2008, a aruncat din nou în aer lumea Formulei 1, şi aşa tulburată în acest an.

După ce pilotul Renault a dezvăluit că a fost obligat de echipa sa să intre cu maşina în zidul de protecţie, pentru a întrerupe cursa şi a-l ajuta astfel pe coechipierul său Fernando Alonso, reacţiile celor implicaţi în Formula 1 nu au încetat să apară.

„Credibilitatea competiţiei a fost afectată iar Federaţia Internaţională de Automobilism va trebui să ia măsuri ferme în acest caz”, a declarat Patrick Head, co-proprietarul echipei Williams.

„Toate maşinile sunt construite şi concurează după acelaşi set de reguli, drept urmare atunci când luminile roşii se sting este important ca toată lumea să creadă că va fi o cursă corectă”, a mai spus Head la Monza, acolo unde se află pentru Marele Premiu al Italiei.

Echipa Renault este aşteptată la 21 septembrie în faţa Consiliului Mondial din cadrul Federaţiei Internaţionale de Automobilism, iar până la mijlocul acestei săptămâni trebuie să prezinte o serie de documente în acest caz.

„Încă nu ştim ce documente vor prezenta. Întotdeauna există două părţi ale unei poveşti. Dar, dacă, şi este vorba despre un mare «dacă», sunt vinovaţi, atunci este vorba despre o infracţiune foarte gravă. Abia după ce vom auzi şi punctul lor de vedere, vom putea ajunge la o concluzie”, a precizat Max Mosley, preşedintele FIA.

Acesta a confirmat că cea mai aspră sancţiune pe care o riscă cei de la Renault este excluderea din Campionatul Mondial de Formula 1.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite