VIDEO Copilotul lui Kubica a vorbit despre accidentul de duminică: "Am avut nevoie de peste o jumătate de oră pentru a-l scoate afară"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jakub Gerber, copilotul lui Robert Kubica, a explicat cum s-a petrecut accidentul în care a fost implicat polonezul duminică într-un raliu din Italia.

Informaţiile au fost dezvăluite pentru Gazzetta dello Sport de Jakub Gerber, copilotul polonezului, care a scăpat nevătămat în urma accidentului.

"Ştiam că suprafaţa este alunecoasă din cauza umidităţii şi eram pregătiţi. După ce am derapat, maşina a alunecat împotriva barierei de protecţie şi a împins-o în afară. Apoi s-a izbit de următoarea barieră de protecţie. Bariera de protecţie a penetrat maşina şi a pătruns înăuntru. Am observat imediat că este ceva serios, Kubica avrea şi o rană la ochi după ce a lovit volanul. Robert şi-a pierdut cunoştinţa şi am ieşit pe geam, pentru că uşa era blocată.

Ambulanţă a sosit imediat şi apoi au venit pompierii. Am avut nevoie de peste o jumătate de oră pentru a-l scoate afară. Primul echipaj nu a avut instrumente de tăiere, aşa că a trebuit să aşteptăm un alt echipaj. Apoi, elicopterul nu a putut ateriza în acel loc, aşa că a trebuit să-l mutăm pe Robert şi am pierdut şi mai mult timp", a spus el pentru Gazzetta dello Sport.

Gerber nu a dat vina pe Kubica pentru producerea accidentului, însă nu a precizat nici dacă maşina Skoda Fabia a avut o defecţiune tehnică. "Într-o competiţie încerci să mergi cât mai repede posibil. Robert este genul de persoană care gândeşte cu un pas înainte, este precis, rapid şi curat. Un pilot complet", a mai precizat el.

Robert Kubica continuă să fie internat în spitalul Santa Corona din Italia în urma gravului accident suferit duminică într-un raliu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite