Conflictele stradale din Bahrain pun în pericol startul noului sezon de F1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conflictele stradale din Bahrain care au degenerat luni în violente între protestatori şi forţele de ordine riscă să pună în pericol startul noului sezon de Formula 1.

După Tunisia şi Egipt, Bahrain este următoarea ţară din lumea arabă afectată de conflicte stradale.Protestatarii s-au mobilizat în capitala Manama şi, printre altele, solicită o nouă constituţie care să permită alegerea premierului de către populaţie, afirmând că doresc ca manifestaţiile să fie paşnice.
"Nu vrem să ruinăm familia conducătoare, vrem doar să avem un cuvânt de spus. Facem un apel către toţi oamenii din Bahrain: bărbaţi, femei, băieţi şi fete să se adune într-un mod civilizat şi paşnic pentru a garanta un viitor stabil şi promiţător pentru noi şi copii noştri. 14 februarie este doar începutul. Drumul poate fi lung, iar adunările ar putea continua zile şi săptămâni, dar dacă oamenii aleg viaţa, atunci destinul va răspunde", se arătă în comunicatele postate de conducătorii protestatorilor pe Twitter.

Conflictele au degenerat deja în violenţe cu forţele de poliţie, până în prezent existând doi morţi şi peste 20 de răniţi, şi se anticipează că acestea vor continua şi în zilele următoare.

În cazul în care protestele vor lua amploare în următoarele săptămâni, există riscul ca startul noului sezon de Formula 1 să fie amânat, întrucât primul Mare Premiu este programat în Bahrain în weekendul 11-13 martie. De asemenea, echipele au programat o sesiune de teste pe circuitul Sakhir în perioada 3-6 martie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite