Comisia Formulei 1 a aprobat modificările privind punctajul, penurile şi difuzoarele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Formulei 1, ce reprezintă echipele şi acţionarii majoritari, au aprobat luni o serie de reglementări sportive şi tehnice pentru noul sezon al Formulei 1, cele mai importante fiind cele referitoare la sistemul de punctaj, pneuri şi difuzoare.

În decembrie, Federaţia internaţională de automobilism propusese un sistem de punctaj 25-20-15-10-8-6-5-3-2-1, pentru a încuraja lupta pentru victorie şi depăşirile în curse. FIA a revenit însă asupra secvenţei de punctaj, şi Comisia Formulei 1 a aprobat sistemul 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1.

O altă reglementare nouă impune piloţilor care ajung în a 3-a fază a sesiunii oficiale de calificare să ia startul a doua zi în cursă cu acelaşi set de pneuri. Numărul pneurilor de uscat alocat fiecărei echipe se reduce de la 14 la 11. Pentru a încuraja echipele să folosească la maxim sesiunea de antrenamente libere de vineri, echipele vor mai primi un set de pneuri înainte de startul sesiunii a doua de antrenamente şi alte 2 seturi înainte de a 3-a sesiune de antrenamente.

Începând cu 2011, difuzorul dublu, contestat de mai multe echipe în sezonul trecut şi care a ajutat Brawn GP să câştige titlul mondial, va fi interzis. Înălţimea permisă a difuzorului principal a fost redusă de la 175 mm la 125 mm.

Un difuzor mai mare aduce un câştig de viteză şi o comportare mai bună a maşinii în viraje, canalizând fluxul de aer fără probleme sub maşină.

Modificările aprobate vor fi supuse aprobării Consiliului mondial Motor Sport, care are 48 de ore la dispoziţie pentru acceptul final.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite