Când doi tauri se ceartă, Hamilton câştigă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jenson Button a sosit pe locul doi, întregind dubla pentru McLaren, dar liderul clasamentului general rămâne Webber, care a ajuns în cele din urmă pe podium.

Dacă în primele curse ale anului victoriile celor de la Red Bull erau împiedicate de diverse probleme tehnice, acum, când totul merge aproape de perfecţiune din punct de vedere tehnic, piloţii îşi pun singuri beţe în roate. Sebastian Vettel l-a atacat pe coechipierul său Mark Webber când mai erau 17 tururi până la finalul cursei de la Istanbul, s-a acroşat cu acesta pe finalul unei linii drepte, iar de acest lucru au profitat din plin cei de la McLaren.

Vettel a abandonat şi a coborât nervos din monopost, indicând prin semne că Webber este puţin nebun, deşi acesta din urmă nu a făcut decât să-şi menţină trasa ideală. Australianul, care se afla pe primul loc în acel moment, în căutarea unui hat-trick istoric, a rămas în cursă, dar a fost nevoit să intre la boxe pentru a schimba eleronul faţă. Avantajul de peste 30 de secunde pe care îl avea faţă de Michael Schumacher i-a permis însă lui Webber să revină pe traseu pe locul trei, în urma lui Lewis Hamilton şi a lui Jenson Button.

Istoria era să se repete

Mark Webber era să primească un nesperat cadou pe finalul cursei, chiar de la piloţii McLaren. Button l-a atacat pe Hamilton, cei doi s-au aflat roată la roată şi puţin a lipsit ca incidentul celor de la Red Bull să nu se repete, de această dată cu adversarii în prim- plan. În cele din urmă, speriaţi că ar putea pierde ceea ce au câştigat atât de uşor, inginerii echipei britanice i-au comunicat lui Button să protejeze pneurile în ultimele tururi, probabil o formulă diplomatică de a linişti apele.

Cele patru monoposturi Red Bull şi McLaren au alcătuit un pluton fruntaş în primele tururi, mărind treptat ecartul faţă de restul monoposturilor. Nimeni nu a reuşit să se apropie de lideri şi un alt grup format din Michael Schumacher, Nico Rosberg, Robert Kubica, Felipe Massa, Vitali Petrov şi Fernando Alonso s-au luptat pentru celelalte puncte puse în joc.

Schumi, cel mai bun rezultat din 2010

Locul patru obţinut de Michael Schumacher este cel mai bun rezultat al septuplului campion mondial de la revenirea sa în competiţie. Schumacher a câştigat duelul cu Nico Rosberg, mai tânărul său coechipier de la Mercedes GP, însă deocamdată este evident, cel puţin din punct de vedere al monopostului, că nu se poate apropia de liderii de la McLaren şi Red Bull. În ciuda timpului pierdut de Mark Webber la boxe, după accident, Schumacher nu s-a apropiat decât la opt secunde de australian, fiind departe de un posibil atac la podium pe finalul cursei.

Neamţul le-a făcut în acest weekend şi o declaraţie de dragoste celor de la Ferrari. "Atunci când faci parte dintr-o comunitate timp de 14 ani, rămâi legat de aceasta. Am avut mereu ceva din Ferrari în mine. O parte a inimii mele va fi mereu roşie. Acolo se vorbeşte ca despre o familie", a spus Schumi.

Doru Sechelariu, progres la Istanbul

Pilotul român Doru Sechelariu a obţinut un rezultat onorant în cea de-a doua etapă a sezonului din Formula GP 3, una dintre anticamerele Formulei 1, încheind pe locul 9 ambele curse disputate la Istanbul. După un start cu probleme la Barcelona, în prima etapă, când a înregistrat un loc 22 şi un abandon tehnic, Sechelariu a arătat reale semne de progres pe circuitul din Turcia, acolo unde evolua pentru prima oară în carieră.

Românul a plecat de pe poziţia a 12-a în prima cursă şi a fost la un pas de a ocupa locul opt la final. Aceasta i-ar fi asigurat, potrivit regulamentelor din GP 3, prima poziţie pe grila de start în cea de-a doua întrecere. Sechelariu a mers constant în cursa a doua, reuşind la un moment dat cel mai bun tur pe pistă, şi a încheiat tot pe al nouălea loc, dintre cei 27 de piloţi care au trecut linia de finiş. Următoarea etapă din GP 3 va avea loc între 25 şi 27 iunie, la Valencia, odată cu Marele Premiu de Formula 1 al Europei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite