MOTOR: Vectra Racing revine în Campionatul Mondial de Rally-Raid

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vectra Racing, echipa considerată cel mai puternic team privat din Dakar 2009 va concura, în perioada 24-30 octombrie, în Raliul Marocului, ultima etapă din actualul sezon al Campionatului Mondial de Rally-Raid.

Cu un program care iniţial trebuia să cuprindă şi participări în etapele din Tunisia şi Egipt, echipa a fost nevoită să opteze doar pentru Raliul Marocului.

Imediat după Dakar, doi din piloţii români au suferit intervenţii chirurgicale pentru a remedia accidentări mai vechi în cazul lui Mani Gyenes ( fisură de menisc şi ruptură de ligamente), în timp ce Marcel Butuza a trebuit să îşi rezolve problemele apărute la umăr după accidentarea din America de Sud.

Odată rezolvate problemele medicale şi încheiată recuperarea, s-a încercat alegerea unei etape din mondial care să fie un antrenament bun indiferent de competiţia la care echipa va participa în ianuarie 2010 (Dakar sau Africa Race). Şi pentru că în Raliul Marocului se concurează atât în zone cu dune cât şi în munţi, Marcel Butuza şi Mani Gyenes au decis să participe la acest raliu.

În cel mai recent raliu din Campionatul Mondial la care Vectra Racing a concurat, Raliul Faraonilor 2008, ambii piloţi s-au clasat în top 10, rezultat care se doreşte a fi repetat şi în Maroc. Anul trecut, în Egipt, Mani Gyenes a devenit primul pilot român care a câştigat o probă specială în Campionatul Mondial de Rally-Raid.

Atât Marcel Butuza, cât şi Mani Gyenes au mai concurat în zona în care se va desfăşura Raliul Marocului (sud-estul ţării) în timpul participărilor la Raliul Dakar, însă acum va fi mai dificil. Organizatorii au pregătit şase etape în buclă, cartierul general al raliului fiind în Zagora, iar piloţii urmând să ajungă în fiecare zi în oraşul de unde au plecat.

În total, sunt pregătiţi 2.646,72 km din care 1.914,66 km de probe speciale.

Raliul începe pe 24 octombrie cu verificările tehnice şi administrative şi continuă cu prima zi în munţii Zagora, pe 25 octombrie. Finalul este programat pe 30 octombrie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite