Campionatul lui Jenson Button

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă principalele echipe din Formula 1 discută despre înfiinţarea unui campionat paralel, Jenson Buton aleargă deja într-o ligă numai a lui.

Britanicul s-a impus fără probleme în Marele Premiu al Turciei de la Istanbul, având un avans de peste 20 de secunde faţă de cel de-al doilea clasat, Mark Webber de la Red Bull.

Sebastian Vettel, celălalt pilot Red Bull a încercat să anime puţin weekendul de pe Istanbul Park, reuşit să obţină pole-positionul. Însă avantajul său nu a durat nici măcar un tur. Jenson Button a plecat ca din puşcă şi după câteva viraje a trecut de Vettel şi de aici totul a devenit istorie.

Rubens Barrichello a abandonat

Plutonul fruntaş s-a întins, transformând cursa într-un spectacol plicticos, salvat de duelurile din coadă. Acolo Rubens Barrichello, Lewis Hamilton sau Nelsinho Piquet au dat adevărate lupte, rezultând câteva manevre extrem de spectaculoase.

În cele din urmă Barrichello a stricat o după amiază ce putea fi perfectă pentru Brawn GP, abandonând în turul 39. De altfel brazilianul a avut probleme încă de la start, coborând de pe 3 pe 12 până în primul viraj.

Ferrari a reuşit să-l plaseze doar pe Felipe Massa în puncte, în timp ce fostul campion mondial Kimi Raikkonen a fost la doar câteva secunde de locul 8 ocupat de Timo Glock.

Marele Premiu al Turciei

Piloţi în puncte
1. Jenson Button Brawn GP
2. Mark Webber Red Bull   
3. Sebastian Vettel Red Bull   
4. Jarno Trulli Toyota   
5. Nico Rosberg Williams   
6. Felipe Massa Ferrari   
7. Robert Kubica BMW 
8. Timo Glock Toyota

Abandonuri
R. Barrichello – Brawn GP,
G. Fisichella – Force India

Clasament general
1. Jenson Button 61p
2. Rubens Barrichello 35p
3. Sebastien Vettel 29p
4. Mark Webber 27,5p
5. Jarno Trulli 19,5p

Clasament constructori
1. Brawn GP 96p
2. Red Bull 56,5p
3. Toyota 32,5p
4. Ferrari 20p
5. McLaren 13p

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite