AUTOMOBILISM: Florentin Petre intră în Campionatul Naţional de raliuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
AUTOMOBILISM: Florentin Petre intră în Campionatul Naţional de raliuri
AUTOMOBILISM: Florentin Petre intră în Campionatul Naţional de raliuri

Mijlocaşul grupării Terek Groznîi, Florentin Petre, va intra de anul viitor în Campionatul Naţional de raliuri, jucătorul efectuând, vineri, primele antrenamente cu noua sa maşină, un Renault Clio S1600, pe drumul dintre Sibiu şi Păltiniş, informează NewsIn.

"E foarte greu. Îţi dă o adrenalină deosebită dar şi plăcută. Trebuie să îţi placă, iar eu din acest motiv am şi intrat în raliuri", a declarat, pentru NewsIn, Florentin Petre, după prima rundă de antrenamente în regim de cursă.

Fotbalistul spune că îşi doreşte ca de anul viitor să intre şi în cursele oficiale. "Nu cred că anul acesta voi ajunge să concurez, dar din sezonul viitor sper să intru în competiţii, atât cât îmi permite timpul, pentru că principala mea activitate va fi în continuare fotbalul. La raliuri, deocamdată învăţ, fac paşi mărunţi", a explicat fostul internaţional.

În privinţa maşinii pe care o conduce, Petre este deosebit de mulţumit de ea. "Maşina e diabolică, e o bombă care pur şi simplu mă încântă. E super-top şi sunt foarte mândru de ea. Am mai mers cu maşina de raliuri, la şcoala de pilotaj, dar nu se compară cu ceea ce am făcut aici, la antrenamente".
 
La Sibiu, jucătorul s-a pregătit alături de Alexandru Piţigoi, pilot în campionatul naţional, iar acesta spune că Florentin s-a comportat foarte bine pentru primul antrenament. "S-a comportat surprinzător de bine pentru prima dată cu o maşină de asemenea calibru, destul de puternică pentru un debutant. Mai e mult loc de evoluiţie, dar pentru prima zi sunt mulţumit. Florentin e sigur pe el şi încearcă să aplice tot ceea ce-i spun", a opinat Piţigoi.

Florentin Petre şi-a achiziţionat un autoturism Clio S1600, de la campionul Bulgariei, Rumen Dunev, cu care va concura în cursele oficiale. Acesta a mai anunţat că după ce îşi va încheia cariera de fotbalist se va dedica în totalitate automobilismului, luând exemplul fostului boxer Mihai Leu.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite