Barrichello, lacrimi de bucurie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Barrichello, lacrimi de bucurie
Barrichello, lacrimi de bucurie

Rubens Barrichello a câştigat Marele Premiu al Europei de la Valencia şi este la prima victorie în Marele Circ după cinci ani. Brazilianul a profitat de uriaşa greşeală a mecanicilor de la McLaren care nu au fost pregătiţi cu pneurile la ultimul pitstop al lui Lewis Hamilton, acesta fiind la conducerea cursei!

Vocea îi tremura şi aproape s-a înecat în lacrimi atunci când a luat legătura cu cei de la boxe prin radio, imediat după vederea steagului cu pătrăţele. Câştigase prima sa cursă după cinci ani. Ultima oară când brazilianul Rubens Barrichello, veteranul Formulei 1, trecuse primul linia de sosire, era îmbrăcat în roşul echipei Ferrari, în 2004, la Marele Premiu al Chinei.

Acum, când nimeni nu mai credea că poate vreodată să se mai impună, a triumfat din nou. Şi mai ales când nimeni nu mai credea că Hamilton poate pierde cursa de la Valencia. Dar Barrichello a aşteptat răbdător, a ascultat cu sfinţenie indicaţiile venite de la boxe, cu ajutorul cărora l-a depăşit pe Heikki Kovalainen şi apoi a dat lovitura!

N-au avut pneurile pregătite

Hamilton a mers excelent la Valencia în prima parte. A plecat din pole cu puţină benzină, a forjat motorul având o excelentă aderenţă datorită cauciucurilor „soft” şi s-a distanţat în frunte. Nici după primul pitstop nu a pierdut şefia şi totul era în grafic pentru o a doua victorie consecutivă, după cea de la Hungaroring.

A urmat însă un pitstop după care mecanicii McLaren vor primi probabil o amendă substanţială. Cel puţin la prima vedere ei au comis o greşeală impardonabilă, nefiind pregătiţi cu pneurile la a doua trecere pe la boxe a lui Hamilton. 

Campionul mondial a pierdut secunde bune şi a revenit pe circuit cu mult în spatele lui Rubens Barrichello. Experienţa brazilianului a fost suficientă pe finalul cursei pentru ca acesta să menţină o distanţă liniştitoare faţă de Hamilton şi să obţină în final o victorie emoţionantă. 

Ferrari pe podium

Chiar dacă Luca Badoer a dezamăgit la apariţia sa în monopostul Ferrari lăsat liber pe rând de Massa şi apoi de Michael Schumacher, scuderia italiană a avut motive de sărbătoare.

Kimi Raikkonen a reuşit să încheie cursa de la Valencia pe locul al treilea după un start excelent şi un parcurs constant de-a lungul căruia l-a depăşit pe Heikki Kovalainen de la McLaren, sosit pe patru.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite