MOTORSPORT: Finală încinsă la Barcelona, la Red Bull Air Race 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:
MOTORSPORT: Finală încinsă la Barcelona, la Red Bull Air Race 2009
MOTORSPORT: Finală încinsă la Barcelona, la Red Bull Air Race 2009

Britanicul Paul Bonhomme va încerca să obţină prima sa victorie în Red Bull Air Race, la finala sezonului 2009 care va avea loc la Barcelona, pe 3-4 octombrie. Bonhomme a scăpat printre degete titlul la finalul sezoanelor 2007 şi 2008, iar presiunea va fi puternică şi de această dată, căci austriacul Hannes Arch, este cu doar patru puncte în urmă, în lupta ce va fi dominată de forţele naturii, deasupra ţărmului mediteranean, pe

Într-o cursă captivantă la Porto, în prima parte a acestei luni, Bonhomme l-a surclasat pe Arch în faţa unei mulţimi record, de 720.000 de spectatori. Spaniolul Alejandro Maclean, care a obţinut un promiţător loc 7 la Porto, speră la un rezultat şi mai bun şi la un public mai numeros, în condiţiile în care Red Bull Air Race se întoarce pentru prima oara în ţara sa natală, după 2006.

Cursa de la Barcelona se aşteaptă să fie cea mai competitivă din acest an. Traseul este localizat chiar în deschiderea liniei ţărmului, aşadar natura va avea un rol decisiv în stabilirea ierarhie finale. Din cauza schimbarilor bruşte a direcţiei vântului şi a mişcărilor oceanice, Porţile Aerului s-ar putea mişca uşor in sus şi în jos, lucru ce va solicita la maxim vigilenţa piloţilor, pentru a evita penalizările de timp.

Bonhomme, care se află acum în fruntea clasamentului cu 55 de puncte a fost în acest an simbolul constanţei cu 2 victorii şi 3 locuri secunde. A reuşit să rămână în frunte sau pe-aproape chiar şi în curse în care nu avea cel mai rapid avion. După ce l-a urmarit pe Arch în prima parte a anului, Bonhomme l-a întrecut în cea de-a patra runda, la Budapesta. De atunci a încercat să-şi consolideze poziţia.

„Am mai fost în această situaţie şi înainte şi vă pot spune că 4 puncte în faţă nu e mult deloc – mai ales că sunt puse la bătaie 13 puncte la Barcelona,” a declarat Bonhomme. „Nu e o diferenţă mare şi va trebui să fim foarte concentraţi la Barcelona. E un traseu foarte diferit.” Circuitul catalan este plin de viraje, câteva extrem de strânse, lucru care va puncta mai degraba abilităţile de pilotaj spre deosebire de puterea maxima solicitată de traseul drept, înainte şi înapoi, de pe valea râului Douro, în Porto.

„Acum presiunea va fi maximă şi îl voi vâna pe Paul la Barcelona,” a zis Arch care are până acum o victorie, două locuri secunde un loc 3 şi un loc 4 pentru un total de 51 de puncte. „Trebuie să atac. Mi se potriveşte mai bine. Jocul nu s-a terminat încă. Paul simte deja presiunea. Cursa de la Barcelona este mai bine adaptată avionului meu. Merg la Barcelona cu gândul de a-i da bătăi de cap lui Paul.”

Aproximativ 1 milion de spectatori au urmarit în 2006 Red Bull Air Race la Barcelona iar acum îşi vor da întâlnire în acelaşi loc, pe plajele aflate de-a lungul Frontului Maritim. Calificarile vor debuta sambata 3 octombrie, la ora 13:00, ora locală, iar cursa va avea loc duminică, 4 octombrie, cu începere de la ora 13:00.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite