BMW cu motor de Ferrari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Campionatul mondial de Formula 1
Campionatul mondial de Formula 1

Dificultăţile financiare prin care trece de mai bine de un an Formula 1 au forţat echipele să găsească diverse soluţii de salvare.

Bmw a fost achiziţionată de către Peter Sauber, prin intermediul unui fond de investiţii cu sediul în Elveţia. Sauber a păstrat numele constructorului german în titulatura cu care echipa s-a înscris în noul sezon. Însă acest lucru a dat naştele la o anomalie, deoarece monoposturile echipei BMW Sauber vor fi dotate în sezonul 2010 cu motoare... Ferrari.

Lotus revine după 16 ani

Britanicii revin după 16 ani în competiţie, având susţinere financiară din Malaysia. De altfel, echipa este cunoscută în ţara asiatică drept Malaysian F1 Team.

Constructorul britanic Lotus a participat pentru ultima oară în Formula 1 în 1994, însă este unul dintre cei mai titraţi din istoria competiţiei, cu 7 titluri la echipe şi 6 la piloţi. Printre numele de legendă care au pilotat pentru Lotus de-a lungul timpului s-au numărat Jim Clark, Graham Hill, Stirling Moss, Emerson Fittipaldi, Nigel Mansell, Ayrton Senna, Nelson Piquet sau Mika Häkkinen.

După ce a fost anunţată cu mare tam-tam anul trecut, USF1, echipa americană de Formula 1, nu va mai lua startul în 2010.

USF1 a ieşit pe uşa din dos

Americanii au întâmpinat mari probleme în pregătirea sezonului şi în cele din urmă au fost tăiaţi de pe listă de către FIA. Forul automobilistic a decis ca nicio echipă să nu-i înlocuiască pe americani, deşi sârbii de la Stefan GP au încercat acest lucru.

.
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite