Alonso vine tare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sub lumina reflectoarelor de la Singapore, Fernando Alonso şi Sebastian Vettel au dominat cursa de la un capăt la altul, spaniolul obţinând la final a patra victorie din acest sezon. Într-o cursă cu opt abandonuri, printre care şi Lewis Hamilton, australianul Mark Webber a terminat pe locul trei şi rămâne liderul clasamentului general al piloţilor.

Nici cele două safety-car-uri care au intrat pe pistă, nici piloţii întârziaţi şi nici celelalte incidente care au presărat cursa de la Singapore nu i-au putut opri pe Fernando Alonso şi Sebastian Vettel să domine. Plecaţi în această ordine la start, cei doi au făcut o cursă perfectă şi au văzut în aceeaşi ordine steagul cu pătrăţele în timp ce plutonul urmăritorilor a sosit la aproape 30 de secunde diferenţă.

Alonso a controlat cu abilitate cursa şi chiar dacă Vettel a rămas la cel mult două secunde, nu i-a permis acestuia să îl atace. Ultimele două tururi puteau deveni palpitante din cauza piloţilor întârziaţi, dar steagurile galbene au anulat orice posibilitate de depăşire. „Nu vă faceţi griji, îi vom prinde", a concluzionat optimist Vettel din cockpit, imediat după linia de sosire, anunţând dueluri fierbinţi în ultimele curse ale anului.

Lewis Hamilton a fost din nou marele perdant al cursei. După ce la Monza a ieşit în decor încă din primul tur, acum britanicul a abandonat pe o încercare de depăşire a lui Webber, în turul 36. Australianul, liderul clasamentului general, a adoptat o tactică riscantă, schimbând pneurile în debutul cursei.

Dar pe măsură ce timpul a trecut, ajutat şi de apariţia primului safety-car, tactica s-a dovedit câştigătoare. La schimbul de pneuri atât Hamilton, cât şi Button, au trecut în spatele lui Webber. Nemulţumit, Hamilton a forţat, a atacat pe exterior şi a fost acroşat de Webber având numai de pierdut, mai ales în lupta pentru titlu.

Kubica şi Kovalainen... incendiari

Polonezul Robert Kubica şi finlandezul Heikki Kovalainen au fost incendiari pe final, primul la figurat, celălalt... la propriu. Cei de la Renault au mutat inteligent în ultima treime a cursei şi i-au schimbat pneurile lui Kubica. Acesta i-a luat apoi pe rând pe Buemi, Petrov, Massa şi Sutil, toţi depăşiţi în numai două tururi. Polonezul a trecut de Sutil realmente exuberant, pe exterior, în acelaşi viraj în care Hamilton s-a acroşat cu Webber.

Celălalt pilot incendiar pe final a fost Kovalainen, de această dată la propriu. După un incident, motorul i-a luat foc. Cum evacuările sunt limitate pe circuitul stradal din Singapore, finlandezul a încercat să-şi ducă monopostul la boxe. Focul s-a extins însă, Heikki a oprit pe marginea circuitului, a cerut un extinctor şi, cu un calm specific nordicilor, a stins conştiincios incendiul făcând inutilă apariţia stewarzilor.

image
image
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite