Alonso: "În 2011 îmi va fi mult mai uşor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fernando Alonso
Fernando Alonso

Fernando Alonso, mai matur şi mai charismatic ca oricând a dat primul interviu după Marele Premiu de la Abu Dhabi. Se pare că spaniolul nu este atât de afectat de faptul că a pierdut titlul şi este foarte optimist în ceea ce priveşte sezonul următor.

"Anul viitor îmi va fi mult mai uşor decât în acest sezon", a mărturisit pilotul spanior al celor de la Ferrari.

Sezonul 2010 a fost unul dintre cele mai spectaculoase din istoria recentă a Formulei 1, 5 piloţi şi 3 echipe fiind implicate în lupta pentru titlu până spre finalul anului.

Fernando Alonso anticipează însă că sezonul 2011 va fi unul şi mai interesant, întrucât crede că Mercedes GP se va implica în lupta pentru titlu după dezamăgirile din acest an. "Vreau să încep din nou. Mă aştept ca 4 echipe să lupte la vârf: noi, Mercedes, McLaren şi Red Bull", a declarat spaniolul.

Alonso a trecut peste dezamăgirea ratării titlului mondial în acest an şi evidentiază că rezultatele obţinute au fost bune, dacă ia în calcul superioritatea monopostului Red Bull Racing pe cele mai multe circuite.
"Sunt mândru de ce a reuşit să obţină Ferrari în acest sezon. Într-un an în care nu am avut cea mai bună maşină am ajuns la ultima cursa cu o şansă grozavă de a câştiga titlul după o recuperare foarte puternică. Într-o cursă precum ultima (n.r - Abu Dhabi) orice se poate întâmpla, pentru că este un sport, nu matematică pură. Revenirea de la jumătatea sezonului şi modul în care am realizat-o, mai uniţi ca niciodată, este mult mai importantă. Au fost curse în care am pierdut puncte, aşa cum au fost curse în care alţii au pierdut mai mult, altfel ar fi câştigat mult mai devreme", a mai precizat el.

Prin această declaraţie, Alonso a făcut referire la cursă din Coreea de Sud, în care Sebastian Vettel a ratat victoria după ce a suferit o defecţiune la motor cu numai 9 tururi înainte de final.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite