Morariu: 2,5 milioane de lei pentru sporturile de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Octavian Morariu şi Reka Ferencz
Octavian Morariu şi Reka Ferencz

Octavian Morariu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a urcat succes sportivilor şi antrenorilor din delegaţia României, care pleacă vineri la JO 2010 de iarnă de la Vancouver, şi a promis că va acorda o atenţie tot mai mare sporturilor de iarnă. Potrivit şefului COSR în 2008 şi 2009 au fost cheltuite peste 2,5 milioane pentru sporturile de iarnă.

''Adresez sportivilor şi antrenorilor, tuturor celor ce însoţesc delegaţia României, mult succes. Cred foarte mult în proiect, suntem convinşi că veţi face mai bine decât în 2006, pentru cei care aţi fost la Torino, iar pentru cei ce sunt la prima olimpiadă, motivaţia este foarte mare şi mai ales să mergeţi acolo în mod sigur pentru a face cât mai bine, iar cei tineri să învăţaţi şi să vă pregătiţi temeinic pentru ce urmează, pentru că eu cred foarte mult în şansele voastre'', a declarat şeful COSR, la prezentarea delegaţiei de 53 persoane ce va reprezenta România la Vancouver, ce a avut loc joi la Hotelul olimpic din complexul sportiv Izvorani.

Morariu a reamintit că COSR a finanţat încă din 2007 pregătirea sportivilor de la federaţiile cu şanse pentru calificarea la JO de iarnă 2010. ''Sunt 8 discipline în care COSR, începând cu 2007, a susţinut, a avut încredere şi a încurajat eforturile de pregătire şi de dezvoltare a acestor federaţii. Noi am iniţiat din 2007 o strategie pentru sporturile de iarnă, materializată într-un program bine definit şi în sprijinirea lui COSR a investit sume deloc neglijabile. Numai în 2008 şi 2009 efortul COSR a fost de peste 2,5 milioane lei noi. Ne referim la centrele olimpice de juniori, la pregătirea sportivilor olimpici, la finanţarea de la solidaritatea olimpică, şi credem că această politică îşi arată roadele, în ianuarie s-au materializat în rezultatele recente de la biatlon şi schi fond. Avem doi campioni mondiali de juniori şi un vicecampion mondial, iar noi vom continua să susţinem federaţiile de iarnă, poate chiar mai mult, pentru că România are un potenţial uman şi logistic în aceste discipline''.

Cei 28 de sportivi din delegaţia română vor concura la 8 discipline sportive la Vancouver: bob, sanie, skeleton, schi alpin, schi fond, biatlon, short-track şi patinaj artistic.

Preşedintele COSR a amintit şi eforturile făcute pentru găzduirea unei mari competiţii de iarnă, Festivalul Olimpic al Tineretului European din 2013. ''Să nu uităm că am făcut eforturi ca România să găzduiască o competiţie majoră în sporturile de iarnă şi vorbim de obţinerea pentru oraşul Braşov şi a oraşelor de pe Valea Prahovei a Festivalului Olimpic al Tineretului European pentru sporturile de iarnă, ediţia 2013. Este cea mai mare competiţie internaţională pe care România o găzduieşte după Universiada din 1980. Dincolo de importanţa sportivă a competiţiei, suntem conştienţi de importanţa pentru ţară, din punct de vedere a mediatizării, a aşezării României într-o hartă europeană turistică extrem de importantă''.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite