„Voi da marea lovitură în 2009!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victorioasă în proba de dublu de la Tashkent, Raluca Olaru vrea să revină în elită. Încurajată de obţinerea primului său titlu din carieră, Raluca Olaru (n.r. 133 WTA) promite că anul viitor va urca în elita tenisului mondial.

Adevărul: Cât de important este pentru tine titlul câştigat la Tashkent?

Raluca Olaru: M-a bucurat enorm pentru că pierdusem deja la „mustaţă” o finală de dublu la Budapesta. În plus, am avut un an greu, marcat de accidentări, şi acest succes îmi creşte mult moralul. Sunt mulţumită şi de par­cursul la simplu, e primul meu sfert de finală într-un turneu WTA anul acesta, după accidentarea la mână.

Ce obiectiv ţi-ai trasat pentru anul 2009?

Dacă mă ajută Dumnezeu să fiu sănătoasă, vreau să dau marea lovitură. Deoarece am fost accidentată mult timp anul acesta, nu am puncte de apărat în startul sezonului viitor. Cu puţin noroc şi cu muncă multă am şanse bune să revin în elită.

După acest titlu, te vei axa mai mult şi pe dublu?

Da, cu siguranţă, voi juca dublu la majoritatea con­cursurilor. Mi-a plăcut mereu să joc dublu, am fost campioană de juniori la Roland Garros. Am avut însă ghinion la senioare şi nu am găsit la vremea respectivă nicio parteneră, motiv pentru care am scăzut mult în clasament. Acum nu o să mai am probleme, pentru că fetele din circuit mă cunosc deja şi pe deasupra pot intra mai uşor pe tablou datorită rezultatelor din ultima vreme.

Cum ai ajuns să faci pereche cu ucraineanca Olga Savchuk?

Nu am parteneră fixă şi joc de obicei cu cine nimeresc. Eu şi Olga suntem prietene bune din perioada junioratului şi ideea să jucăm împreună a fost a mea. Ea era plecată la un turneu în China, i-am dat un SMS şi a fost de acord.

De ce nu joci la dublu cu o româncă?

Eu mi-aş dori din toată inima asta, dar nu ştiu de ce... foarte rar două jucătoare din România joacă dublu împreună. Cred că totul provine din copilărie şidin juniorat, când fiecare am fost învăţate să fim foar­te ambiţioase şi să ne des-­
cur­­căm pe cont propriu.

Cum vezi concurenţa cu Sorana, mai ales după ce ea a câştigat primul ei titlu la simplu din carieră ?

Noi întotdeauna ne-am tras în sus una pe cealaltă, iar succesul Soranei Cârstea mă motivează suplimentar să câştig şi eu, în viitor, cât mai multe trofee. Vă asigur că nici eu, nici Sorana nu ne vom opri aici. Tenisul feminin românesc este în creştere vizibilă şi vor apărea şi alte rezultate în scurt timp.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite