Pacquiao, opt titluri la opt cateogrii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacquiao, văzut pe gigantul ecran din Cowboys Stadium
Pacquiao, văzut pe gigantul ecran din Cowboys Stadium

Filipinezul Manny Pacquiao și-a consolidat locul în istoria boxului profesionist după ce a devenit sâmbătă noapte campion mondial pentru a opta oară la opt categorii diferite de greutate. Pacquiao a câștigat la puncte disputa cu mexicanul Antonio Margarito pentru a-și trece în palmares centura la categoria supersemimijlocie, versiunea WBC.

La 31 de ani, Manny Pacquiao a dominat lupta cu mai puternicul său adversar prin deja celebra sa viteză de execuție și precizia loviturilor sale. Recunoscut ca unul dintre cei mai ofensivi boxeri din lume, filipinezul l-a tocat mărunt pe Margarito, acesta încheind lupta desfigurat, cu mari probleme la ambii ochi.

Pacquiao se aștepta ca lupta să se încheie înainte de limită și chiar i-a sugerat arbitrului Laurence Cole, de-a lungul rundei a 11-a, că meciul ar fi trebuit oprit. "Oponentul meu avea ochii și fața pline de sânge, aș fi vrut ca arbitrul să ia asta în considerare. În runda a 12-a nu am căutat KO-ul pentru că antrenorul mi-a spus să am răbdare și să fiu precaut", a declarat filipinezul la final.

A fost prima luptă a lui Pacquiao de când acesta și-a câștigat locul în Congresul Național din Filipine la alegerile care au avut loc în primăvara acestui an. El a primit verdicte favorabile de la toți cei trei arbitrii ai luptei cu Margarito, 120-109, 118-110 și 119-109. De trei ori campion mondial, mexicanul a înregistrat cea de-a șaptea înfrângere din carieră, el acumulând 38 de succese dintre care 17 înainte de limită.

Meciul a avut loc pe deja celebra arenă din Arlington, Texas, care găzduiește meciurile echipei de fotbal american Dallas Cowboys. La meci au asistat 41.734 de spectatori, majoritatea dintre ei bucurându-se din plin de imaginile oferite de cel mai mare ecran HD existent în lume, aflat în înaltul arenei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite