"Suntem mândri de vecina noastră, Alina"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locatarii din blocul în care locuieşte Alina Dumitru au urmărit cu sufletul la gură parcursul campioanei olimpice Noua campioană olimpică la judo, Alina Dumitru, a avut suporteri

Locatarii din blocul în care locuieşte Alina Dumitru au urmărit cu sufletul la gură parcursul campioanei olimpice

Noua campioană olimpică la judo, Alina Dumitru, a avut suporteri înfocaţi în persoanele vecinilor de la blocul în care locuieşte.

Sportiva şi-a ţinut cunoştinţele cu sufletul la gură şi i-a făcut la final să exclame că sunt mândri că locuiesc în aceeaşi clădire cu eroina de la Beijing.

"O ştiam pe Alina dinainte să vină pe lume", ne spune, glumind, doamna Elena, vecina familiei Dumitru, mama lui Flori, una dintre cele mai bune prietene ale medaliatei de la Beijing. "În copilărie, Alina era extrem de liniştită şi cuminte.

Dintre toate fetele de la bloc - erau patru prietene - ea era cea mai tăcută. Ştiţi cum sunt fetele, se mai ceartă, mai ridică tonul, însă ea niciodată nu s-a certat cu nimeni", îşi aminteşte doamna Elena, apoi continuă: "Mama ei şi-a dorit foarte mult o fată şi când a venit Alina pe lume, a fost o bucurie de nedescris pentru ea. Avea deja doi băieţi, dar visul ei era să aibă şi o fată. De aceea poate a şi fost Alinuţa protejata tuturor".

Felicitări de la vecini

Dialogul, intermediat de Bogdan, fratele sportivei, purtat pe scara blocului din cartierul Militari, este întrerupt de mai multe ori de vecinii care ţin neapărat să o felicite pe Alina pentru performanţa obţinută la Jocurile Olimpice din China.

"I-am ţinut pumnii Alinei. Sincer, nu credeam că va merge atât de departe. De mică o vedeam că are înclinaţii spre sport, dar nu mi-am imaginat că va ajunge să bucure o întreagă ţară", ne-a spus unul dintre vecinii de scară ai medaliatei cu aur. După câteva minute apare un alt locatar. Bineînţeles, subiectul este acelaşi: succesul Alinei Dumitru. Trec câteva momente şi o doamnă iese din apartament.

"Bună ziua, când vine Alinuţa acasă? Vreau să o pup şi să o felicit. A fost senzaţională", spune femeia. Fratele Alinei, Bogdan, ne spune, puţin intimidat: "De câteva zile, toată lumea mă opreşte şi mă felicită pentru sora mea. Este meritul ei că ne-a făcut atât de fericiţi. Mă mândresc cu surioara mea, Alinuţa".

Alina va primi bani şi maşină

Judoka Alina Dumitru va primi în data de 25 august maşina Hover promisă de Alexandrion, unul dintre sponsorii Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, fiecărui medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de la Beijing. Ea va mai primi 70.000 de euro de la Guvern, potrivit Legii Sportului, 10.000 de euro de la Niro, un alt sponsor al COSR, precum şi un premiu din partea Clubului Sportiv Steaua, la care este legitimată, care poate fi cel mult jumătate din suma de la Guvern. La acestea se mai pot adăuga bani şi premii de la diverşi sponsori.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite