"Am luat aurul, acum îmi doresc un copil"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imediat după ce a devenit întâiul sportiv român medaliat cu aur la Beijing, Alina Dumitru ne-a împărtăşit primele sale impresii. Sportiva doreşte acum să se dedice vieţii personale, să

Imediat după ce a devenit întâiul sportiv român medaliat cu aur la Beijing, Alina Dumitru ne-a împărtăşit primele sale impresii. Sportiva doreşte acum să se dedice vieţii personale, să se căsătorească şi să aibă un copil.

După care are de gând să revină în arena sportivă. Invincibilă de cinci ani în Europa, Alina Dumitru visa la o medalie olimpică.

În 2004, la Atena, doar 16 secunde au despărţit-o de a treia treaptă a podiumului. Suplimentul "Adevărul Sporturi" vă propune astăzi 16 pagini consacrate Jocurilor Olimpice de la Beijing.

La scurt timp după ce a devenit prima româncă medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, Alina Dumitru ne-a împărtăşit primele sale impresii

Adevărul: Cum te-ai simţit după acest succes istoric?

Alina Dumitru: Am fost foarte agitată, nu am putut să dorm deloc. Am încercat să mă liniştesc puţin şi să mă culc, dar îmi veneau mereu în minte momentele de la intonarea imnului. Am aţipit abia pe la ora 3 dimineaţa.

Ai fost bombardată de mesaje şi telefoane după finală?

Da, am primit zeci de telefoane, dar nu am apucat să vorbesc cu toţi, nici măcar cu fratele meu din România nu am reuşit să stau de vorbă. Am stat însă la taclale cu familia mea din Canada şi cu prietenul meu. Când mi-a auzit vocea prima dată, mama a început să plângă şi m-a făcut şi pe mine să plâng.

Analizând la rece, care crezi că a fost cheia succesului împotriva marii tale rivale, japoneza Ryoko Tani?

Meciul l-am câştigat pe plan tactic, doar aşa o puteam învinge, pentru că este foarte experimentată. Am dominat-o pe prize şi acest lucru a iritat-o, de aceea a greşit.

A fost vreun moment în care ţi-a fost teamă că poţi pierde?

Normal, mă aşteptam în orice clipă la o execuţie surprinzătoare din partea ei, dar am stat concentrată până în ultima secundă.

Ce planuri ai pentru această perioadă?

În primul rând, voi vizita tot ce se poate vizita în zonă.

La alte sporturi te vei duce?

Da, o să merg să le fac galerie fetelor de la gimnastică şi celor de la handbal şi, dacă am timp, o să mă uit şi la atletism.

Preşedintele COSR, Octavian Morariu, a spus că victoria ta le va da încredere şi celorlalţi sportivi români la Beijing…

Asta mi-am şi dorit (râde), să fiu eu cea care dă startul la medalii. Sunt sigură de faptul că vor mai veni succese.

Cum comentezi faptul că după finală mii de români au trimis mesaje de felicitare pentru tine?

Chiar nu ştiam asta, pentru că nu am avut timp să intru pe internet. Mă bucur însă mult că am făcut lumea fericită…

Vrea un bebe!

Cu cinci titluri europene şi un aur olimpic în palmares, Alina Dumitru consideră că cel mai important lucru în viaţă este să devină mamă

După Jocurile Olimpice de la Beijing, judoka Alina Dumitru vrea să se ocupe mai mult, în viitorul apropiat, şi de viaţa sa personală.

Invincibilă de cinci ani în Europa, Alina Dumitru visa de mult să-şi treacă în palmares şi o medalie olimpică. Doar 16 secunde au despărţit-o în 2004, la Atena, să obţină această distincţie.

După patru ani extenuanţi, în care concursurile s-au derulat într-un ritm ameţitor, iar Alina a fost deseori nevoită să lupte şi cu probleme medicale la umăr, judoka crede că a venit timpul unei pauze: "Orice femeie îşi doreşte un copil. Nu voi renunţa la sportul de performanţă, însă stabilitatea e importantă pentru mine. Voi reveni pe tatami, la sportul de performanţă, dacă se va întâmpla să am un bebe".

Va merge în Delta Dunării

Din cauza calendarului aglomerat, Alina Dumitru nu a avut timp în această vară de vacanţă. Din acest motiv, frumoasa sportivă abia aşteaptă să se relaxeze în Delta Dunării, una dintre locaţiile ei turistice preferate. Mare amatoare de pescuit, Alina se poate lăuda chiar cu un crap de 1,200 kg, cea mai mare captură a sa.

Vrea un copil după Olimpiadă

În vârstă de 26 ani, Alina intenţionează ca, după întoarcerea de la Beijing, să-şi întemeieze o familie alături de noul ei prieten, Marian. La finalul anului trecut, judoka a pus capăt unei relaţii de trei ani cu fotbalistul Lucian

Zoicaş de la FC Botoşani. Acesta s-a şi căsătorit, ulterior devenind chiar tătic, în iunie 2008. Afectată în urma despărţirii, Alina şi-a găsit alinarea în braţele unui om de afaceri bucureştean, cu care vrea să se mute cât mai curând în apartamentul ei din Capitală.

Alina Dumitru

Data naşterii: 30 august 1982
Locul naşterii: Bucureşti

Palmares:

Jocuri Olimpice: campioană olimpică la categoria 48 kg, Beijing 2008, şi locul 5 la Atena 2004
Campionatele europene: cinci medalii de aur, una de bronz
Campionatele mondiale: două medalii de bronz
Cupa Mondială: nouă titluri, şase locuri doi, nouă locuri trei
Campionatele Mondiale de Juniori: o medalie de aur

A refuzat o ofertă de la Playboy

Deşi practică un sport dur, Alina este o sportivă graţioasă şi feminină, motiv pentru care a atras atenţia în urmă cu ceva timp unei reviste dedicate bărbaţilor.

"Am primit o ofertă de a poza în Playboy, dar am refuzat din start. În primul rând, eu sunt legitimată la Steaua şi politica clubului mi-ar interzice acest lucru. Apoi, eu sunt o fată ruşinoasă şi nu aş putea face aşa ceva", spunea Alina anul trecut.

Simona Richter: "Alina este cea mai bună"

Prima medaliată din istoria judoului feminin românesc, Simona Richter, bronz la Jocurile Olimpice de la Sydney, a vorbit despre succesul istoric reuşit de eleva şi totodată prietena sa, Alina Dumitru.

Actualmente antrenor secund la lotul naţional, Simona Richter a urmărit marea finală la Cluj în faţa televizorului. "Mă bucur enorm pentru ea, pentru că ştiu cât a muncit să obţină acest aur olimpic. Regret că nu pot fi alături de ea şi de Florin Bercean să ne bucurăm împreună, dar îi aştept la Cluj să sărbătorim împreună. Când s-a apucat de judo, era micuţă şi slăbuţă, toată lumea o bătea. I s-a spus de atunci <> , de acolo îi vine porecla. S-a dovedit însă că piţigoiul mic de atunci este marea campioană de astăzi", a declarat Simona Richter. (Mihaela Dragomir)

Bercean e mulţumit

Antrenorul Alinei Dumitru, Florin Bercean, a declarat că sportiva l-a făcut să creadă în acest succes, prin modul în care s-a pregătit. "Satisfacţia mea este cu atât mai mare cu cât vine după multă muncă", a completat tehnicianul.

Dacă totul merge bine, mă voi căsători. Anul viitor, poate voi face un copil, pentru ca apoi să mă reapuc de judo. Medalia de aur cucerită la Beijing a fost ca un vis devenit realitate şi sunt foarte fericită.
Alina Dumitru, campioană olimpică la judo

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite