Wladimir Klitschko este super-regele greilor! L-a bătut la puncte pe David Haye

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ucrainianul  Wladimir Klitschko este campion mondial în versiunile WBA,  IBF, IBO şi WBO. El l-a învins la puncte pe britanicul David Haye, prin decizie unanimă: 117-109, 118-108, 116-110. Frații Klitschko dețin acum toate centurile mondiale la categoria grea, Vitali fiind campionul în versiunea WBC.

01.52 Raportul pumnilor a fost de 99 la 57 în favoarea lui Klitschko, ceea ce spune totul despre această luptă. Adam Booth, antrenorul lui David Haye a confirmat că pugilistul său se va retrage, așa cum anunțase, în luna octombrie a acestui an, dar ar mai putea boxa încă o dată, fie într-o revanșă cu Wladimir, fie într-un duel cu fratele acestuia Vitali.

01.50: Klitschko: ”Mi-ar fi plăcut să-l fac KO. Prea a vorbit mult!”

”Mi-ar fi plăcut să-l fac knock-out, pentru încă nu am trecut peste comportamentul lui dinaintea partidei, când a vorbit prea multe, dar acum lupta vorbește de la sine. Dacă am luptat prea precaut? Cred că și el a făcut la fel, deși a fost rapid și nu l-am putut prinde pentru o lovitură decisivă. M-a atins de câteva ori, dar nu m-am resimțit foarte tare. Haye i-a criticat pe toți foștii mei adversari, dar a sfârșit prin a aborda duelul exact la fel ca ei. Eu și fratele meu Vitali ne-am îndeplinit visul de a unifica centurile” a spus învingătorul, după meci, la Sky Sports.

01.45: Haye: ”Accidentarea la degetul mare de la piciorul drept m-a incomodat”

”Înainte de începerea luptei știam că nu o să pot da totul în ring din cauza accidentării pe care o aveam la degetul mare de la piciorul drept. Dar nu am vrut să renunț la luptă, deși aveam o fractură la acel deget, după un incident de la antrenamente. Am crezut că adrenalina mă va ajuta să trec peste dureri, dar nu am putut să împing prea tare în piciorul drept și asta m-a frustrat. Wladimir este un boxer extraordinar și a luptat foarte inteligent în această seară pentru a obține victoria”, a spus britanicul David Haye după meci la BBC. 

image

01.25 După ce Haye a refuzat să dea mâna de mai multe ori cu Klitschko înaintea luptei, acum l-a felicitat sportiv pe noul campion mondial care a unificat patru centuri. Rămâneți pe adevarul.ro pentru Galerie Foto și declarații.

01.20 Wladimir Klitschko este declarat învingător la puncte prin decizie unanimă.

01.15 Klitschko zâmbește relaxat în așteptarea deciziei. Haye arată mai bine la față decât adversarul său.

Runda 12: Haye - Klitschko

Haye încearcă un KO. Croșeu de dreapta Haye, lovește la corp Haye. Wladimir îl ține. Klitschko lovește cu dreapta și îl prinde pe Haye. Repriză furibundă. E bătaie deschisă. Fanii sunt în delir. Asta au aștepta.. Stânga-dreapta Klitschko. Haye ratează croșeul de dreapta. 55 de secunde. Haye atacă. Nu ajunge la Klitschko. 35 de secunde. Britanicl se aruncă. Lovește aerul. 20 de secunde. Lovește Klitschko. 10 secunde. S-a terminat. Klitschko în mod normal e campion mondial la patru categorii, să vedem.

Runda 11: Haye - Klitschko

Antrenorul lui Klitschko îl săftuiește pe elevul său să lovească mai mult. Haye cade și este numărat, dar nu a fost o lovitură. Arbitrul îl avertizase pe Haye că îl va număra dacă mai cade. Haye caută lovitura decisivă. Știe că este în dezavantaj în cazul unei decizii la puncte. Deși nu a lovit ca în alte meciuri, Klitschko a dominat lupta. Haye se mișcă în ring, dar e evident obosit. Primește o dreaptă de la Klitschko. Haye nu se resimte. A găsit o breșă dar lovitura de dreapta nu găsește ținta. Haye caută KO-ul, dar Klitschko se eschivează magistral. Are  avantaj. Dacă stă în picioare în ultima rundă a câștigat.

Runda 10: Haye - Klitschko

Klitschko îl caută cu dreapta pe Haye. Acesta se năpustește asupra ucrainianului și cade în genunchi. Este fluierat . OOOO I-a zguduit Klitschko capul cu un ”ciocan de oțel” de dreapta. Haye este buimăcit. Se agață de adversart pentru a încerca să termine repriza în picioare. Încearcă să atace cu ultimele forțe și repriza se încheie clar în favoarea ucrainianului.

Runda 9: Haye - Klitschko

Croșeu bun de dreapta a lui Haye. Pare mult mai agresiv decât în rundele precedente. Poate fi însă foarte riscant. Klitschko pândește. Haye se agită foarte mult. Dreapta lui Wladimir lovește, Haye e înghesuit în corzi, scapă. Pentru a nu știu câta oară Haye pune genunchiul jos și îl acuză pe Klitschko că împinge. Un nou croșeu de dreapta Haye. Britanicul a ratat un nou croșeu și este ”pedepsit” de Klitschko cu o dreaptă la figură. Repriza se încheie cu ucrainianul în avantaj.

Runda 8: Haye - Klitschko

Klitschko nu are deloc un meci ușor. Haye se ține bine, lovește cu dreapta. Încearcă Haye cu stânga la corp dar îl prinde prea puțin pe adversar. Haye ajunge din ce în ce mai greu la Klitschko. Britanicul recepționează o stânga în figură, dar nu în plin. Acum răspunde, agresiv, încearcă la corp, Klitschko e imbatabil.

image

Runda 7: Haye - Klitschko

Un nou duel agresiv. Haye cade în genunchi și îl acuză pe adversar că l-a împins. Lui Klitschko i s-a luat un punct. Haye vorbește mereu cu adversarul său. Trimite o directă perfectă de stânga care își atinge ținta. E clar mai mult loc pe stânga.

Runda 6: Haye - Klitschko

Duelul fanilor se încinge în tribune. David Haye încasează câteva lovituri ușoare, nu mai are agilitatea de la începutul meciului. Din nou cade în genunchi. Haye cam trage de timp. Wladimir sângerează la pometele stâng. Haye pare intact la figură. Wladimir încearcă un un-doi, ratat. Haye fuge de adversarul său. A trecut runda în care Haye spusese că îl face KO pe Klitschko.

Runda 5: Haye - Klitschko

Haye îl privește drept în ochi pe Klitschko și doar evită cu capul jab-urile ucrainianului. Îl provoacă mereu și încearcă apoi să-i ocolească umărul pentru lovituri cu dreapta. Drumul e prea lung însă și dreapta se oprește în umărul stâng al lui Wladimir. CIOCANUL LOVEȘTE. Haye e fixat în corzi. Englezul pune genunchiul jos. Răspunde acum. Haye dă furibund cu dreapta și punctează la rândul său. Ce meci avem!!!!

Runda 4: Haye - Klitschko

Directă devastatoare de dreapta a lui Klitschko, Haye a luat-o în plin dar pare că este de fier. Rezistă. Eschivează frumos Haye, e boxerul mai rapid, care se mișcă mai mult. Să vedem dacă va rezista. L-a atins Klitschko puțin, dar Haye pare foarte greu de prins. Haye dă cu dreapta la cap, peste umărul lui Klitschko. Am avut patru reprize foarte foarte echilibrate, va fi un meci extrem de greu de judecat dacă nu se termină prin KO.

Runda 3: Haye - Klitschko

Haye mult mai activ. Klitschko a lăsat puțin garda jos pentru a-l momi pe britanic. Da, reușește, un croșeu care îl atinge pe ucrainian. Se apără bine Haye și eschivează în ultimul moment în fața dreptei lui Klitschko. Haye lovește puternic, Klitschkp răspunde imediat cu o serie... Se încinge lupta. Haye zămbește ironic către adversarul său și parcă îi zice... ”hai, lovește, asta e tot ce poți”.

Runda 2: Haye - Klitschko

Klitschko pistonează cu stânga. O gardă foarte avansată pe care Haye încearcă cu greu să o ocolească. Klitschko îl șterge cu dreapta pe britanic, a scos prima oară ciocanul de la cutie. Duleul devine aprig. Fandări ale lui Haye care ratează de puțin un croșeu la figură. OOO Directă de dreapta a lui Klitschko la figură, Haye a resimțit-o dar nu pare foarte afectat.

Runda 1: Haye - Klitschko

A început meciul! Haye este mai rapid. Klitschko îl ține la distanță cu alonja superioară. Haye încearcă să ocolească brațul stâng al ucrainianului. Haye alunecă și este la podea, dar se ridică imediat. Klitschko îl caută cu stânga la față. Haye vine cu tot corpul și două lovituri bune pentru britanic. Repriza se termină cu Haye în atac. Duel foarte echilibrat.

image

00.23 Se aude celebrul „Let's get ready to ruuuuumbllllleeeeee” al lui Michael Buffer. Câteva zeci de secunde ne despart de duelul care poate stabili noua ordine în boxul mondial la categoria grea sau poate confirma supremația fraților Klitschko. Urmează The Hayemaker vs. The Steelhammer!!!

00.20 Sunt cântate imnurile Marii Britanii și Ucrainei.

00.15 Fabuloooos. Imtech Arena parcă a luat foc. Artificii sunt lansate peste tot, inclusiv în afara arenei. George Foreman a venit după Wladimir Klitschko. În acest timp Haye este învelit cu o pelerină de aluminiu care să-i mențină temperatura corpului. Este frig la Hamburg și acesta poate fi un dezavantaj pentru Haye care luptă pentru prima oară pe un stadion în aer liber, 

image

00.12 Urmează să fie prezentat Wladimir Klitschko ”Dr. Steelhammer”! E nebunieeee pe Imtech Arena. Super joc de sunet și lumină. Fanii sunt în delir, cei doi frați Klitschko fiind extrem de iubiți în Germania.

00.07 Apare în sfârșit David Haye. Așa cum a promis este îmbrăcat în echipamentul de deplasare al naționalei de fotbal a Angliei. Pe cap are o căciulă neagră. I se pun peste ghete niște pungi pentru a nu uda ringul. Artificii sunt lansate în jurul ringului, în timp ce fanii englezi își fac și ei simțită prezența

image

00.05 Potrivit BBC, Haye ar mai întârzia încă aproximativ 10 minute deoarece nu este pregătit. Scenă incredibilă la un asemenea nivel. Ușa vestiarului lui Haye rămâne închisă în timp ce marele Lennox Lewis este pus într-o situație destul de ridicolă.

00.02 Boris Becker este prezent pentru a-l susține pe Wladimir Klitschko în timp ce actorul Mickey Rourke este unul dintre fanii lui David Haye. Acesta nu se prezintă în continuare pe ring deși a fost anunțat. Ar putea fi o nouă aroganță a britanicului.

image

23.58 David Haye este întâmpinat de Lennox Lewis la intrarea în ring. Show-ul este total. David Haye se lasă așteptat, ceea ce declanșează un cor de fluierături din tribune!

23.56 Michael Buffer este în ring și este pregătit să-i prezinte pe cei doi boxeri. Același celebru announcer va prezenta și gala lui Lucian Bute. Sunt prezentate secvențe cu David Haye și provocările pe care acesta i le-a lansat lui Wladimir Klitschko. Iată cum plouă pe Imtech Arena:

image

23.47 Imtech Arena (foto jos) este aproape plină. La Hamburg plouă iar vremea este rece. Lennox Lewis își face apariția la marginea terenului. Britanicul ar putea fi prezent și la gala lui Lucian Bute de la București. Alături de Lewis este și George Foreman. Cei doi au fost prezentați, prin intermediul unui clip video, de către Mike Tyson

image

23.35: Ne pregătim de meciul deceniului Haye - Klitschko. Ucrainianul a fost vizitat înainte de meci în vestiar de fostul campion al greilor George Foreman

Cinci motive pentru a urmări super-duelul:

1. Se întâlnesc două caractere total diferite. Haye a fost mereu provocator, l-a aţâţat pe Klitschko, a avut un comportament asemănător celebrilor "hooligans" din fotbalul englez.De cealaltă parte, ucrainianul, doctor în sport, a adoptat un statut de gentleman şi i-a întins mâna de fiecare dată adversarului său, primind, de fiecare dată, un refuz.

2. Cei doi boxeri se vor lupta pentru cel puţin 22 de milioane de euro, sumă care se va împărţi la jumătate. Fiecare ar mai putea primi apoi şi alţi bani în funcţie de încasările de pe urma galei. Televiziunea germană RTL, care a transmis toate duelurile fraţilor Klitscko, poate câştiga până la 300.000 de euro pe minut din acest duel. În sistem pay-per-view, meciul costă 25 de euro la Sky TV şi 45 de dolari la HBO, estimându-se un număr de aproape 1 milion de plătitori.

3. Sunt în joc patru dintre cele cinci centuri mondiale la categoria grea. David Haye deţine titlul WBA în timp ce Wladimiri Klitschko este campion WBO, IBF şi IBO. Cea de-a cincea centură, WBC, este deţinută de fratele său Vitali.

4. Atmosfera se anunţă una incandescentă. 57.000 de spectatori sunt aşteptaţi pe Imtech Arena din Hamburg, stadionul celor de la HSV, unde un bilet în tribune a costat între 50 şi 200 de euro iar unul pe locurile din jurul ringului între 200 şi 1500 de euro.În ultimele zile, pe piaţa neagră, preţul biletelor de lângă ring s-au apropiat de 10.000 de euro.

5. Este cel mai aşteptat meci la categoria grea din ultimul deceniu, lumea boxului trepidând aşa ultima oară în 2002, atunci când Lennox Lewis a pus capăt carierei lui Mike Tyson.

David Haye

Vârstă: 30 de ani
 Lupte: 26
Victorii: 25
KO: 23
Înfrângeri: 1
KO: 1
Înălţime: 1,91 m
Greutate: 97,5 kg
 Alonjă:  1,98 m

Wladimir Klitschko

Vârstă: 35 de ani
Lupte: 58
Victorii: 55
KO: 49
 Înfrângeri: 3
KO: 3
Înălţime: 1,99 m
Greutate: 111 kg
Alonjă: 2,05 m

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite