Au înotat pentru prima dată într-un bazin la Olimpiada tineretului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sima Weah şi Mika Teah sunt doi înotători din Liberia (Africa), participanţi la Jocurile Olimpice de tineret care se desfăoară în această perioadă la Singapore. Pentru cei doi tineri, acest eveniment le-a adus două lucruri noi: au mers pentru prima dată cu avionul şi au avut şansa de a înota pentru prima dată în viaţa lor într-un bazin.

„De obicei noi înotăm în râu. Putem prinde crabi, peşti sau ne strecurăm printre ei", a spus Teah, care a trebuit să înconjoare jumătate de glob pentru a ajunge la Singapore. „Am mers din Liberia în Ghana, apoi prin Kenya, Dubai şi Singapoare", mai spune înotătorul.

Liberia a fost măcinată de ani de zile de război civil care a lăsat ţara fără infrastructură şi economie, iar singurii reprezentanţi la Olimpiade au fost la atletism şi box.

Astfel, Teah şi Weah sunt primii sportivi care reprezintă ţara lor la un concurs internaţional de nataţie. Chiar dacă au terminat la 24 de secunde de primul sosit, antrenorul lor este mândrul de ei că au reuşit să termine cursa. „Nu avem nicio piscină în Liberia şi de aceea sunt mulţumit de elevii mei" a spus Stevean Weah, unul din unchii sportivilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite