Sportivi din 52 de ţări luptă pe tatami la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Costel Danculea şi Daniel Brata * Foto: Marian Burlacu
Costel Danculea şi Daniel Brata * Foto: Marian Burlacu

Şi în acest an, în 4 şi 5 iunie, la Bucureşti se va desfăşura o etapă din Cupa Mondială la judo, dar de data aceasta întrecerea este rezervată băieţilor. România este reprezentată de Costel Dănculea, Daniel Brata şi Vlăduţ Simionescu.

Antrenor al lotului naţional masculin de judo, Emil Morar, a declarat că un succes pentru delegaţia română la Cupa Mondială care va avea loc la Bucureşti în 4 şi 5 iunie ar însemna acumularea a 100 de puncte pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Londra. "Un punctaj destul de bun, dar destul de greu de realizat. Chiar dacă suntem gazde, competiţia este de un nivel foarte ridicat. Sunt 52 de ţări înscrise cu un total de 350 de sportivi. Obiectivul lotului olimpic masculin este obţinerea unor medalii şi alte câteva clasări lângă podium. Va fi destul de greu de realizat acest lucru. Încercăm să adunăm cât mai multe puncte pentru ca la Jocurile Olimpice de la Londra să avem doi, trei sau poate chiar patru sportivi calificaţi. Rezultatele fetelor ne onorează şi ne ambiţionează de fiecare dată. În acest moment, doi sportivi ar fi calificaţi, sperăm să avem un număr cât mai mare. La Cupa Mondială vor participa 27 de sportivi români", a declarat Morar.
Preşedintele Federaţiei Române de Judo, Eduard Doandeş, a promis o primă de 1.000 de euro fiecărui sportiv care va obţine o medalie de aur la această competiţie: "Am rămas în urmă cu onorarea promisiunilor. Pentru medalia de aur rămâne aceeaşi promisiune, de o mie de euro.

Deocamdată din cauza eforturilor de organizare a acestui eveniment am rămas în urmă cu efectuarea plăţilor, dar le voi face. Cupa Mondială nu a avut un buget anume, am încercat să fie organizată cel puţin la fel de bine ca anul trecut. A fost la un nivel destul de bun, la nivel internaţional a fost văzută ca una dintre cele mai bune competiţii organizate".

Daniel Brata, unul dintre sportivii cu şanse de calificare la Jocurile Olimpice, consideră că la masculin competiţiile sunt la un nivel mai ridicat: "Tot timpul ni s-a spus că fetele obţin rezultate mai bune. La băieţi sunt mult mai mulţi participanţi şi cred că nivelul este mai ridicat. Dacă se vor înfiinţa centre de pregătire atunci poate vom putea concura şi noi cu fetele la performanţă".

Un bilet de acces la competiţia care va avea loc în 4 şi 5 iunie, la Sala Polivalentă din Bucureşti, costă 40 de lei. Copii până la 14 ani au acces liber, ca de altfel şi practicanţii acestui sport pe bază de legitimaţie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite