Alina Dumitru: "Am avut rezultate şi pentru că lucrăm de 11 ani cu acelaşi antrenor"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antrenorul Florin Bercean, alături de elevele sale, Corina Căprioriu şi Alina Dumitru * Foto: Marian Burlacu
Antrenorul Florin Bercean, alături de elevele sale, Corina Căprioriu şi Alina Dumitru * Foto: Marian Burlacu

Campioană olimpică la judo, Alina Dumitru este de părere că schimbarea antrenorilor la lotul masculin este unul dintre motivele pentru care băieţii nu obţin aceleaşi performanţe ca şi fetele.

Stelista şi-a prezentat planurile pentru viitorul apropiat: "Pentru mine obiectivul de anul acesta este Campionatul Mondial. Sper ca titlul mondial să vină la mine. Noi, fetele, de 11 ani avem acelaşi antrenor şi contează foarte mult să nu îţi schimbi antrenorul. Schimbările nu fac bine. Ppoate de aceea, noi, fetele, am avut rezultate bune, pentru că am avut acelaşi antrenor. Probabil că la băieţi problema ar fi tocmai că s-a schimbat mereu antrenorul", a spus Alina Dumitru.

Secretarul general al Federaţiei Române de Judo, Ion Pandele, a declarat că delegaţia României la JO de la Londra are ca obiectiv obţinerea unei medalii la masculin. "În fiecare an România găzduieşte această Cupă Mondială. Anul trecut am organizat-o la fete, anul acesta la băieţi. Punctele care se obţin la această competiţie se adaugă celor pentru calificarea la Jocurile Olimpice. Avem trei pretendenţi la calificarea la Jocurile Olimpice unde România are ca obiectiv să ia o medalie la masculin", a spus Pandele.

La sfârşitul acestei săptămâni (4 şi 5 iunie), în Sala Polivalentă din Bucureşti se va desfăşura o etapă contând pentru Cupa Mondială la judo. În acest an, competiţia este rezervată băieţilor. Un bilet pentru cele două zile costă 40 de lei. Practicanţii acestui sport, copiii până la 14 ani şi angajaţii sponsorilor au acces gratuit.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite