Se încinge fileul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bătălia pentru titlul naţional dintre campioana CSU Metal Galaţi şi Dinamo Bucureşti se anunţă mai aprigă ca oricând Confruntarea de pe teren dintre cele două rivale a fost

Bătălia pentru titlul naţional dintre campioana CSU Metal Galaţi şi Dinamo Bucureşti se anunţă mai aprigă ca oricând

Confruntarea de pe teren dintre cele două rivale a fost prefaţată de cea purtată pe piaţa transferurilor. Ambele formaţii au făcut achiziţii notabile.

CSU Metal Galaţi, Dinamo şi Rapid şi-au făcut "temele" în perioada de pauză competiţională, reuşind o serie de achiziţii care mai de care mai spectaculoase. Oficialii celor trei mari rivale au şi ambiţii pe măsură.

Niciunul nu concepe o altă variantă în afara câştigării titlului naţional. Tocmai de aceea, oficialii şi-au convins sponsorii să bage mâinile în buzunare mai adânc ca oricând, apelând la transferuri de care se leagă mari speranţe.

Dinamo, lider la buget şi la transferuri

Gruparea din şoseaua Ştefan cel Mare a făcut cele mai multe mutări în această vară. Dinamo se poate lăuda şi cu un buget de invidiat pentru voleiul românesc.

Sponsorii şi conducerea au pus la bătaie un milion de euro pentru ca echipei să nu-i lipsească nimic în acest sezon. Bucureştenii nu au stat foarte mult pe gânduri şi au reuşit să o transfere pe marea speranţă a voleiului românesc, Diana Neaga. De notat este faptul că aceasta a fost transferată tocmai de la marea rivală din Galaţi. Pe lângă Neaga, bucureştenii au reuşit să le achiziţioneze pe croatele Zdrinka Petrovici şi Iliana Duganici, dar şi pe sârboaica Sanja Starovici.

Moldovenii au contraatacat

Nici campioana CSU Galaţi nu a stat foarte mult pe gânduri, reuşind să se întărească în pauza estivală. Moldovenii au luat-o pe sârboaica Sanja Malagurski de la Metal, de la Hit Nova Gorica. Un alt transfer care se anunţă unul reuşit este cel al belgiencei Frauke Diricks.

Flamanda vine cu experienţa acumulată în puternicele campionate ale Italiei şi Spaniei şi este titulara postului de ridicătoare în naţionala ţării sale. În plus, au fost transferate Katarina Barun, Ivana Djerisilo, Maryia Filipova şi Malagurski.

Gălăţencele nu vor avea însă o viaţă prea uşoară, întrucât vor fi obligate să lupte pe două fronturi în acest sezon. Pe lângă campionat, moldovencele se vor bate şi în Liga Campionilor. Trupa pregătită de sârbul Zoran Terzici va trebui să înfrunte echipele VakifBank Istanbul (Turcia), Volley Bergamo (Italia) şi Muszynianka Fakro (Polonia).

Terzici, care a participat cu naţionala ţării sale la Jocurile Olimpice din Beijing, nu disperă şi crede în şansele echipei sale.

12 zile au rămas până la debutul Diviziei A de volei feminin, competiţie care va începe pe 27 septembrie

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite