Cum începe o alergare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai mare obstacol pentru a readuce sportul în viaţa noastră e chiar felul nostru de a trăi Celebrul antrenor de maraton, Hal Higdon, scria că unul dintre cele mai grele lucruri în

Cel mai mare obstacol pentru a readuce sportul în viaţa noastră e chiar felul nostru de a trăi

Celebrul antrenor de maraton, Hal Higdon, scria că unul dintre cele mai grele lucruri în pregătirea pentru cursa de 42,195 de kilometri este să te trezeşti dimineaţa.

Da, dorim din tot sufletul să facem sport. Suntem nemulţumiţi de stilul nostru de viaţă, nemulţumiţi de cum ne hrănim sau cum muncim. Suntem stresaţi, n-avem energie şi suntem loviţi de depresie. La începutul fiecărei săptămâni luăm hotărârea să fumăm mai puţin sau să ne lăsăm de tot, să mâncăm mai sănătos, să nu mai pierdem nopţile sau să nu ne mai enervăm la serviciu.

Dar e greu. Extraordinar de greu. Cel mai mare obstacol pentru a readuce sportul în viaţa noastră e chiar felul nostru de a trăi. Am crescut într-o lume sedentară în care sportul a fost marginalizat şi ne-am trezit că avem nevoie de mişcare ca de aer.

Pentru cei care vor să facă jogging prezint mai jos cinci sfaturi utile pentru a începe o alergare de dimineaţă.

1. Programează-ţi cursa ca pe o întâlnire importantă (de afaceri, de angajare, de dragoste).

2. Pregăteşte-ţi de seara echipamentul şi micul dejun.

3. Pune-ţi ceasul să sune cu 30 de minute înainte de ora la care ţi-ai propus să te trezeşti. Leneveşte puţin!

4. Ridică-te din pat cu gândul că faci ceva important, care te diferenţiază de toţi prietenii tăi.

5. Îmbracă-te în echipamentul de sport ca şi cum te-ai îmbrăca în armură, pregătindu-te pentru o mare confruntare. Cea cu tine însuţi. Succes!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite