iPad-uri pentru degetele grase ale luptătorilor de sumo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sumo a fost zguduit în ultima vreme de o serie de scandaluri cu privire la pariurile inegale. Din cauza proastei comunicaţii pentru a soluţiona conflictul între oficiali, antrenori şi sportivi care au degetele prea groase şi apasă trei butoane odată în loc de unul singur la telefoanele normale, aceştia au primitit iPad-urile cu ecrane mai mari.

Asociaţia Japoneză de Sumo a declarat că va distribui 60 de iPad-uri celor 51 de cluburi, după ce s-a confruntat cu o serie de scandaluri cu privire la pariurile ilegale. Luptătorii au fost acuzaţi că au pariat la meciurile de baseball, ceea ce este ilegal în Japonia, fiind deseori asociat cu bandele criminale.

Autorităţile sportive au fost criticate pentru eforturile lor neîndemânatice de a investiga scandalul şi asta din cauza proastei comunicaţii între liderii sumo.

Astfel, s-a luat hotărârea ca cei implicaţi să folosească iPad-uri, cu ecrane mai mari pentru a uşura comunicarea între oficialii de la Asociaţia Japoneză de Sumo, luptători şi antrenori, care până acum foloseau telefonul sau fax-ul.

Publicaţii din Japonia au scris că s-a ajuns la iPad-uri deoarece acesta are un ecran mare şi le este mai uşor să-l folosească celor care practică acest soprt din cauza degetelor prea grase. "Când încearcă să trimită un e-mail de pe telefon şi chiar de la PC, de obicei apasă trei butoane odată", scrie "Nikkan Sports".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite