De la agonie la extaz: România a învins China după ce a fost condusă cu 3-0

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Naţionala de hochei a României
Naţionala de hochei a României

Reprezentativa de seniori a României a debutat cu o victorie la Campionatul Mondial de hochei pe gheaţă Divizia a II-a, Grupa B, în urma succesului repurtat, sâmbătă, în faţa echipei similare a Chinei, cu scorul de 4-3 (0-2, 1-1, 3-0, anunţă site-ul oficial al Federaţiai Române de Hochei.

Partida a avut un început nefast pentru „tricolori", care s-au văzut conduşi cu 2-0 după numai douăsprezece minute. În repriza secundă scorul a început să capete proporţii după golul lui Lei Chen, pentru ca în minutul 33:38, Csaba Nagy să marcheze primul gol pentru România.

În repriza a treia jucãtorii români au pornit asaltul la poarta lui Xue Liu, iar reduta chinezã a cedat din nou în minutul 43:43, la reuşita lui Ervin Moldovan. Speranþele începeau să renască pentru elevii antrenorului Tom Skiner şi Virag Csanad a restabilit egalitatea în minutul 49:26. Adversarii nu şi-au revenit din şoc pentru că, dupã 34 de secunde Levente Hozo a înscris golul izbăvitor al victoriei într-o partidă în care am suferit de la început, dar totul a meritat, pentru că partida s-a încheiat cu o victorie, nesperată la un moment dat.

Partida a fost arbitrată de olandezul Ruud van Baast, ajutat de linii de lituanianul Vladislovas Rudzinskas şi rusul Dmitry Sivov.

Echipa României va disputa următorea partidă duminică, de la ora 13.00, în care va întâlni echipa Islandei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite