NHL: Chicago câştigă titlul după 49 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chicago Blackhawks a câştigat titlul NHL, liga profesionistă de hochei din SUA, după o aşteptare de 49 de ani. Hawks i-au învins în finală pe Philadelphia Flyers cu scorul general de 4-2. În partida decisivă, disputată miercuri noapte, echipa din Chicago a câştigat, pe teren propriu, cu 4-3, după prelungiri.

Patrick Kane a marcat golul de aur pentru Chicago în minutul cinci al prelungirilor, dar dramatismul avea să mai dureze, cel puţin în tribune şi pe banca celor de la Flyers. Golul nu a fost validat imediat, indicatorul luminos care anunţă un gol valabil nu s-a aprins şi arbitrii au fost nevoiţi să apeleze la înregistrarea video. În acest timp jucătorii de la Blackhawks intraseră deja în sărbătoare, cu crosele şi căştile aruncate peste tot pe gheaţă.

"Nici nu ştiam dacă a fost valabil. Mă rugam să fi fost aşa", a declarat căpitanul echipei din Chicago, Jonathan Toews. "Am fost sigur că a intrat", a spus Kane, autorul şutului. În cele din urmă arbitrii au validat golul care a adus primul titlu pentru Blackhawks după 49 de ani de aşteptare.

După ce au revenit spectaculos în finala Conferinţei de Est cu Boston Bruins, de la 0-3, Philadelphia Flyers nu a mai avut forţa necesară unei noi reveniri spectaculoase după ce a fost condusă cu 2-0. Flyers a pierdut ultimele şase finale jucate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite