Cristi Cârlan: "Românii şi maghiarii joacă de decenii împreună la naţionala de hochei şi până acum n-au fost incidente"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
hochei
hochei

CSA Steaua solicită demiterea antrenorului naţionalei Under 16, Otto Keresztes, ca urmare a agresiunii la care a fost supus jucătorul Florin Cosmin Marinescu de către trei colegi de etnie maghiară.

Preşedintele secţiei de hochei a clubului bucureştean, Cristian Cârlan, a precizat: "În mod clar este vina antrenorului de la lot. Dacă un astfel de incident se petrecea la noi la club, antrenorul era cel care răspundea. Aşa trebuie să se întâmple şi la lotul naţional. Responsabil este cel care se ocupă de acea echipă, fără discuţie. Noi, clubul Steaua, ne-am sesizat imediat după incident şi am făcut un memoriu către federaţia de hochei. Am cerut o anchetă, lucru care am înţeles că s-a şi pus în practică, şi sancţiuni cât mai dure. Am solicitat inclusiv demiterea antrenorului de la Under 16 (n.r. - Otto Keresztes) pentru că este primul responsabil. Astfel de lucruri nu trebuie să se mai repete".

Oficialul CSA Steaua susţine că până acum nu au existat probleme de ordin etnic în cadrul loturilor naţionale de hochei, formate de mulţi ani din români şi maghiari. "Este prima oară când aud de un astfel de incident etnic. Eu nu am cunoştinţă să se fi mai întâmplat aşa ceva. De zeci de ani maghiarii şi românii joacă pentru naţionala României şi niciodată nu au fost probleme. Chiar şi noi la Steaua avem în lot jucători maghiari şi totul este absolut normal, nimeni nu face diferenţe de ordin etnic. De asta eu cred că e vorba doar de un teribilism specific copiilor. Oricum, pe noi nu ne interesează decât sancţiunile sportive, atât. La loturile FOTE (n.r. - echipele Under 15 şi Under 16 incluse în programul Festivalului Olimpic al Tineretului European) Steaua are încă trei jucători în afară de Marinescu, pe Sotir, Barbu şi Ştefan. Iar lor nu li s-a întâmplat nimic niciodată", a explicat preşedintele secţiei de hochei a CSA Steaua.

Cârlan a adăgat însă că situaţia creată la lotul Under 16 nu este una normală şi trebuie luate măsuri pentru ca acest incident să rămână izolat. "Marinescu este un copil bun, un sportiv valoros al Stelei şi din păcate am fost nevoiţi să îl retragem de la lotul Under 16 după ceea ce s-a întâmplat. Noi considerăm că este o situaţie anormală, iar cei vinovaţi trebuie traşi la răspundere. E total regretabil ceea ce s-a întâmplat, sper din tot sufletul ca incidentul să nu degenereze în continuare. Sper să nu escaladeze aceste probleme la meciurile următoare, să rămână doar un incident izolat", a precizat Cristian Cârlan.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite