Echipa de hochei Canadians Montreal şi-a sărbătorit Centenarul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Canadiens Montreal şi-a sărbătorit Centenarul cu o victorie
Canadiens Montreal şi-a sărbătorit Centenarul cu o victorie

Cu toate că nu stă pe roze în NHL - n-a câştigat decât 7 din cele 15 meciuri pe care le disputase acasă -, echipa de hochei Canadiens Montreal a sărbătorit cu fast cei o sută de ani de existenţă.

În faţa a 21.273 de spectatori prezenţi în Center Bell, gruparea canadiană a câştigat cu 5-1 în faţa lui Boston, întrerupând astfel o serie de patru eşecuri. A fost o reuşită a formaţiei care a câştigat de 24 de ori Cupa Stanley (record absolut), dar care nu s-a mai impus în NHL din 1993.

La meci au asistat şi o parte dintre jucătorii faimoşi care, de-a lungul timpului, au evoluat la Canadiens Montreal: Jean Beliveau, câştigător de 10 ori al Cupei Stanley, Guy Lafleur şi Patrick Roy. Cei mai vârstnici jucători ai echipei aflaţi în viaţă, Emile Bouchard (90 de ani) şi Elmer Lach (91 ani) au asistat la retragerea numerelor pe care le-au purtat pe tricou, 3, respectiv 16.

"Înainte de meci am fost ca un puşti într-un magazin de jucării. Să-i vezi împreună pe toţi aceşti mari jucători a fost pentru mine o sursă de inspiraţie. Am intrat pe gheaţă cu un mare zâmbet pe faţă şi am simţit o bucurie imensă. Nu voi uita niciodată acest moment. Le mulţumesc fanilor că mi-au oferit asta", a declarat Cammalleri.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite