UPDATE: NHL refuză să înregistreze contractul lui Kovalciuk pe 17 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fapt inedit în Liga Profesionistă Nord-Americană de hochei (NHL). Rusul Ilia Kovalciuk a semnat cu New Jersey Devils pe... 17 ani, pentru 102 milioane de dolari. Înţelegerea nu este însă înregistrată.

Bătălie juridică fără precedent în SUA. NHL a refuzat să accepte contractul lui Kovalciuk pe motiv că durata acestuia este nemaiîntâlnită în ligă. Sindicatul jucătorilor de hochei (NHLPA) a făcut ieri recurs, contestând această decizie.

Reprezentant al NHL, Bill Daly a precizat într-un comunicat că respectivul contract al lui Kovalciuk a fost respins pentru că nu respectă convenţia colectivă. Jucătorul rus ar fi urmat să câştige 98,5 milioane de dolari din cele 102 în cursul primilor 11 ani. Ceea ce înseamnă că el ar obţine pe an câte 6 milioane, situaţie ce nu ar ţine cont de plafonul salarial pentru fiecare an de contract.

De asemenea, NHL s-a îndoit de faptul că hocheistul rus ar putea să-şi onoreze contractul până la sfârşit. El are 27 de ani, ceea ce înseamnă că el ar urma să joace până la 44...

Nu este pentru prima oară când o înţelegere financiară dintre un jucător din NHL şi un club ridică semne de întrebare. Marian Hossa a semnat cu Blackhawks Chicago pentru 62,8 milioane pe... 12 ani, iar Chris Pronger cu Flyers din Philadelphia pe 34,9 milioane pe 7 ani. Prima înţelegere a fost socotită ciudată, Hossa urmând a juca până la 42 de ani.

Ilia Valerivici Kovalciuk s-a născut la 15 aprilie 1983, în Tver (URSS). El a evoluat între 1999 şi 2001 la HK Spartak Moscova, apoi a trecut în NHL. În liga profesionistă a evoluat la Thrashers Atlanta (2001-2004, 2005-2009). În ianuarie anul acesta a refuzat să-şi prelungească înţelegerea şi a fost dat la schimb, cu Anssi Salmela, la New Jersey Devils.

La Campionatul Mondial de hochei, Ilia a cucerit titlul în 2008 şi 2009, fiind finalist anul acesta. La ediţia din 2008, în finală, a marcat golul prin care Rusia a egalat Canada, intrând în prelungiri, iar apoi pe cel al victoriei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite