„Mă tem doar de echipa mea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Portarul echipei naţionale susţine că România are forţa să obţină un rezultat mare la Europene. Luminiţa Huţupan crede că a sosit momentul ca România să obţină o medalie şi la Campionatele Europene care vor începe mâine.

Adevărul: Europenele bat la uşă, iar România va debuta miercuri contra Ungariei. Ce vă propuneţi la această competiţie?

Luminiţa Huţupan: Evident, noi ne dorim să obţinem un rezultat cât mai bun, iar visul meu este să aud imnul ţării mele la finalul competiţiei. Sper să reuşim un loc cât mai bun pentru a demonstra că România rămâne o echipă de top. Sinceră să fiu, sunt foarte încrezătoare, eu una mă aştept la tot ceea ce este mai bun de la acest European.

Care este starea de spirit în echipă?


Din ce văd eu, fetele sunt foarte montate, suntem unite şi suntem decise să ne batem în fiecare meci pentru a obţine cât mai mult. Este o stare de spirit bună şi părerea mea este că victoria cu Germania, de la Trofeul Carpaţi, a contribuit la asta.

Ce părere ai despre faptul că federaţia a schimbat obiectivul, de la o clasare între primele cinci la „reconstrucţia echipei”?

Eu sunt doar o jucătoare şi vreau din toată inima să-mi fac datoria, atât cât pot şi cât ţine de mine. Îmi vine greu, chiar imposibil, să vorbesc despre lucruri care nu ţin de mine.

Ce ştiţi despre viitoarele voastre adversare?

Din câte am văzut noi, toate cele trei echipe cu care vom juca în grupă vin cu multe jucătoare noi. Am studiat mai întâi Ungaria pe video, le-am văzut jucând la „Trofeul Pannon”, apoi domnul Voina ne-a adus casete video cu Franţa şi Danemarca. Toate cele trei echipe sunt foarte puternice şi pot pune probleme oricui. Probabil că fiecare se va bate pentru o medalie, dar sper ca noi să avem câştig de cauză la final!

De ce ar avea nevoie echipa României pentru a obţine o performanţă la aceste Europene?

La această competiţie vin echipe de valori asemănătoare, aşa că eu zic că va conta enorm forma jucătoarelor, felul în care vom reuşi să ne completăm reciproc şi, desigur, inspiraţia de moment. Trebuie să fim puternice, să ne batem mereu 60 de minute pe teren şi să credem în noi. Aspectul psihicului va fi foarte important.

Te temi de vreuna dintre echipe? Pe cine vezi favorite la medalii?

Te rog să mă crezi că la vârsta mea nu mă mai tem de nimeni, de nicio echipă. Sau, ca să fiu sinceră, singura echipă de care mă tem suntem noi. Depindem exclusiv, de felul în care ne vom mobiliza, de ceea ce vom fi capabile. Cât despre favorite… formaţiile care vor reuşi să gestioneze cât mai bine competiţia, care vor avea puterea, tăria, să se bată, vor ocupa podiumul.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite