Stângă despre meciul cu FC Porto: "Nu sunt imposibil de bătut!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul echipei de handbal masculin Energia Pandurii Târgu Jiu, Vasile Stângă, consideră că elevii săi vor avea o misiune foarte grea în meciul împotriva campioanei Portugaliei, FC Porto.

"Am văzut că au făcut două egaluri şi într-un singur meci au bătut. Au fost meciuri strânse şi s-au dat şi goluri puţine, 23 la un egal şi la altul 24, deci au fost meciuri susţinute cu apărări foarte bune. Avem timp aproape o lună de zile să facem rost de casete, să vizionăm meciurile şi să cunoaştem adversarul şi fiecare jucător de la Porto. Mă aşteptam să jucăm cu cei de la Porto. FC Porto este campioana Portugaliei, ne va fi greu dar nu imposibil să trecem de ei", a spus Stângă.

Tehnicianul consideră că cel mai important pentru echipa noastră este să câştige turul care se va juca acasă, pentru a pleca la Porto cu un avantaj confortabil. "Portughezii sunt un adversar puternic şi incomod cu care o să avem mult de lucru. Au un handbal modern. Sunt două meciuri, avem primul joc acasă şi trebuie să batem la o diferenţă confortabilă şi să mergem apoi în Portugalia şi să menţinem diferenţa sau chiar să o îmbunătăţim. La Târgu Jiu trebuie să câştigăm neapărat. Contează enorm de mult cum jucăm acasă. Fiecare gol într-o dublă manşă contează enorm, mai ales cele din deplasare. La egalitate cine are mai multe goluri marcate în deplasare se califică".

În ceea ce priveşte şansele de a trece de FC Porto, Vasile Stângă spune că niciuna dintre cele două echipe nu este favorită în acest meci."Şansele sunt 50-50, deoarece portughezii tot timpul au avut echipe de club puternice precum Sporting Lisabonba sau Braga. Am înţeles că cei de la Porto au şi un croat antrenor, sper să nu fie acelaşi Obradovici care a antrenat şi pe HCM Constanţa. Deci vor fi meciuri de calificare la care fiecare gol contează şi va fi o fază eliminatorie destul de bună pentru noi. La echipa naţională, handbalul din România este peste cel din Portugalia, dar la echipele de club cam ne batem cu ei de la egal la egal. Au 3-4 echipe de club puternice, restul sunt mai slabe. Este un meci la care merg la victorie, eu fiind tot timpul optimist. Şi sper că vom reuşi să ne calificăm".
Energia Pandurii va disputa manşa tur, din turul doi al Cupei EHF, pe teren propriu, în 2 sau 3 octombrie, iar cea retur, o săptămână mai târziu, în deplasare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite