Oana Chirilă: "Cu Buducnost trebuie să câştigăm la o diferenţă cât mai mare"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Finalistă a ediţiei de anul trecut a Ligii Campionilor, cu Itxako, interul dreapta Oana Chirilă îşi doreşte măcar să repete această performanţă şi cu Oltchim. Clujeanca speră ca mâine (ora 18.00, în direct la Digi Sport), în meciul cu Buducnost (Muntenegru), ea şi colegele sale să obţină o victorie cât mai clară astfel încât la finalul meciurilor din Grupa Principală 2 să ocupe primul loc în clasament.

"Adevărul": Oana, aţi câştigat fără probleme primele două partide din Liga Campionilor, la Ljubljana şi cu Metz. Eşti mulţumită de joc, de aceste rezltate?
Oana Chirilă: Este foarte important că am câştigat jucând bine. Am obţinut ceea ce ne-am dorit. Jocul nostru a fost eficient. Aş spune chiar că am făcut două meciuri perfecte.

A atins Oltchim nivelul maxim în joc sau încă este loc de mai bine?
Cred că încă nu am ajuns la forma maximă. Putem încă să ne îmbunătăţim evoluţiile. Mai avem mult de muncă.

Faţă de anul trecut, când ai fost adversara Oltchimului, ce impresie îţi lasă campioana României de astăzi?

Jocul este diferit faţă de cel din 2011. Mie mi se pare mult schimbat în bine. Jucătoarele Oltchimului sunt mult mai mature acum. Cele care au compus şi echipa de anul trecut au învăţat din experienţa negativă de atunci. În plus, au venit şi jucătoare noi. Îmi place să cred că prezenţa mea, a Aureliei Brădeanu şi a celorlalte handbaliste străine care au venit vara trecută au adus un plus în jocul Oltchimului.

Duminică veţi juca derby-ul grupei, cu Buducnost. Unul în care victoria vă asigură în mare măsură prezenţa în semifinale...
Este un meci foarte important. Se va decide cine va fi pe primul loc în clasament la jumătatea meciurilor din grupa principală. Noi sperăm să câştigăm. Şi nu oricum, ci la o diferenţă de goluri cât mai mare astfel încât dacă vom pierde în retur să terminăm pe primul loc.

La Mondialele din decembrie ai fost una dintre jucătoarele evidenţiate. Aţi depăşit amărăciunea insuccesului din Brazilia?
Încercăm să nu ne mai gândim la ce a fost atunci. Eu cred că s-a depăşit acel moment, iar meciurile făcute de Oltchim, echipa care dă cele mai multe jucătoare la naţională, rezultatele acestei echipe arată acest lucru. Noi sperăm să avem un parcurs cât mai bun în Liga Campionilor şi pentru a aborda cu cât mai multă încredere turneul de calificare la Jocurile Olimpice.

Presa a fost destul de dură cu voi în timpul şi după Mondiale. E dureros, nu-i aşa?
Eu nu am ce reproşa presei atunci când ceea ce se scrie este pertinent. Pe noi, jucătoarele, ne-a deranjat că nu am reuşit să jucăm aşa cum am fi vrut, că rezultatele nu au fost cele pe care ni le doream.

Te-ai adaptat uşor la Oltchim? Programul e destul de aglomerat...
N-am avut probleme de adaptare fiindcă le cunoşteam pe fete de la naţională. Programul este, într-adevăr, aglomerat. Nu prea am timp liber. Este mult mai greu decât în Spania, unde aveam timp şi pentru mine.

Am aflat că ai primit un buchet cu 99 de trandafiri de la iubitul tău. Cât de mult contează sprijinul celor dragi pentru tine?
Este vital! Pentru orice sportiv de performanţă este foarte important să-i ştie aproape pe cei dragi. Şi părinţii mei sunt mereu lângă mine. Nu ajung la fiecare meci, de la Rm. Vâlcea, ei fiind la Cluj, însă vorbim mult la telefon. Recuperarea fizică se face mult mai uşor. Mult mai dificil este să te refaci din punct de vedere psihic.

Jucătoarele indisponibile din diverse motive au fost la meciul cu Metz?

Da, a venit Ionela Stanca. Paula nu avea cum să vină fiindcă a născut recent.

Cât de mult contează pentru voi să o aveţi pe Luminiţa Dinu-Huţupan?

Revenirea ei în poartă a fost foarte importantă. A apărat extraordinar de bine. Chiar dacă nu ar fi jucat foarte bine faptul că o ştim în poartă ne dă multă încredere. Ea ne ajută foarte mult în timpul meciurilor cu sfaturile pe care ni le dă.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite