Handbalistele au învins Coreea de Sud, scor 29-28, într-un meci amical

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patricia Vizitiu
Patricia Vizitiu

Echipa feminină de handbal pregătește participarea la turneul de la Lyon, acolo unde se vor decide două dintre ultimele calificate la Jocurile Olimpice de la Lomdra. Astăzi, fetele pregătite de Radu Voina au câștigat cu 29-28 meciul-test cu Coreea de Sud. Adversarele tricolorelor sunt deja calificate la Olimpiadă după ce au reuşit să câştige titlul de campioane ale Asiei.

Radu Voina a început întâlnirea cu Tolnai - Senocico, Meiroşu, Brădeanu, Manea, Elisei şi Nechita. Primul gol al meciului a fost marcat de oaspete, care au început mai bine, România egalând după patru minute prin Aurelia Brădeanu. Partida a continuat să fie echilibrată şi cele două formaţii au trecut, pe rând, la conducere pe tabela de marcaj. Cu un joc de contraatac excelent şi cu trasee bine stabilite pe faza de atac, asiaticele s-au distanţat pentru prima dată la două goluri în minutul 11: 7-5. Româncele au revenit şi au egalat la 8 după 18 minute de joc şi au revenit în avantaj un minut mai târziu după golul marcat de tânăra Gabriela Perianu de la Dunărea Brăila, una dintre speranţele Ligii Naţionale de handbal feminin. Finalul primei reprize le-a aparţinut tricolorelor care au intrat la cabine în avantaj: 15-14, după ce coreencele refăcuseră avantajul de două goluri: 11-9 (minutul 21).

Şi în repriza secundă s-a jucat după un scenariu identic cu cel din prima. Coreea a revenit în avantaj după trei minute şi la zece minute de la reluare avea, din nou, două goluri avans: 22-20. Au urmat trei goluri consecutive pentru Patricia Vizitiu, recent disponibilizată de Oltchim, elevele lui Voina au părut că se pot distanţa pentru prima dată pe tabela de marcaj dar cu zece minute înainte de final a fost egal: 24-24. Româncele au mărit viteza în ultima parte a întâlnirii, au condus cu 27-25 şi au părut că scapă în câştigătoare. Au urmat două goluri consecutive pentru Coreea, naţională care a ratat şi o aruncare de la şapte metri, Chintoan a punctat pentru România şi cu două minute înainte de final elevele lui Radu Voina aveau avantaj minim: 28-27. O paradă a portăriţei Nichita, intrată în partea a doua în locul lui Tolnai şi o nouă reuşită a surprizei plăcute pregătită de Voina, Perianu au adus României primul succes în meciurile amicale contra Coreei: 29-28.

Pentru naţionala României au evoluat: Tolnai, Nichita - Senocico (2 goluri), Meiroşu (1), Brădeanu (1), Perianu (4), Manea (2), Elisei (2) şi Nechita (3), Vizitiu (5), Ciuciulete (2), Puşcaşu (2), Farcău (2), Druţu, Chintoan (3), Băbeanu.

România şi Coreea de Sud vor mai juca alte două meciuri amicale, sâmbătă şi duminică, tot în sala Traian din Râmnicu Vlcea, ambele dispute urmând să înceapă la ora 16.00.

Româncele vor participa la turneul de calificare la Jocurile Olimpice - Londa 2012, turneu care va avea loc în Franţa în zilele de 25, 26 şi 27 mai 2012, alături de naţionalele Franţei, Muntenegrului şi Japoniei. Se vor califica doar primele primele două echipe clasate la finalul turneului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite