Jucătoarele de la Oltchim vor ca echipa să rămână în Rm. Vâlcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oltchim - Toulon 28-19, în Liga Campionilor la handbal * Foto: L. Nica
Oltchim - Toulon 28-19, în Liga Campionilor la handbal * Foto: L. Nica

Jucătoarele de la Oltchim, club rămas fără susţinere financiară din partea combinatului, doresc ca echipa să nu fie mutată în alt oraş, extrema Ramona Farcău declarând că acest sport este o tradiţie la Râmnicu Vâlcea.

"Am avut o şedinţă cu cei din conducerea clubului. Au fost foarte sinceri, ne-au spus care este situaţia exactă. Acum aşteptăm să vedem care vor fi soluţiile, aşteptăm să vedem ce se va întâmpla. Ne-au promis că în momentul în care vor fi noutăţi noi vom afla primele. Din păcate nu depinde de noi să rămânem să jucăm în sala sporturilor Traian. Aşteptăm soluţiile şi, dacă salvarea echipei înseamnă să jucăm în alt oraş, ne vom conforma, nu avem ce face. Ar fi păcat pentru Râmnicu Vâlcea să plecăm de aici unde handbalul este o tradiţie. Nouă ne place aici şi ne-am dori enorm să rămânem. Râmnicu Vâlcea este casa noastră", a afirmat Ramona Farcău pentru Mediafax.

Ea a adăugat că nu regretă că a refuzat ofertele de transfer din ultima perioadă. "Nu îmi pare rău că nu am plecat de la Oltchim în urma ofertelor pe care le-am avut. La echipă au venit jucătoare de foarte mare valoare individuală şi ne trebuie timp să devenim o echipă de foarte mare valoare, dar sunt sigură că în timp totul va fi bine. Vreau să câştig Liga Campionilor şi la Vâlcea să mă retrag din activitate", a explicat Farcău.

Handbalista Aurelia Brădeanu a afirmat că toate jucătoarele se antrenează la intensitate maximă şi nu sunt afectate de situaţia critică prin care trece clubul. "Noi suntem optimiste, ne antrenăm la intensitate maximă, ca şi cum nu s-ar întâmpla nimic. Sperăm să mergem înainte. Dacă se va decide să plecăm în altă parte normal că voi accepta, fac parte din această echipă şi la Oltchim suntem o adevărată familie. Să sperăm că nu va fi cazul", a spus Brădeanu.
Citeşte şi: Oltchim Râmnicu Vâlcea, în pericol de a nu concura în Liga Campionilor. CS Oltchim nu mai poate susţine financiar echipa

În ceea ce priveşte debutul în noul sezon competiţional, Aurelia Brădeanu a menţionat că partida cu HCM Zalău din prima etapă a fost mai grea decât se aştepta iniţial. "Orice debut este mai dificil, dar important este că am terminat cu o victorie. Normal că ne gândim şi noi la situaţia de la combinat, ar fi greu să ne putem detaşa total de aceste probleme în timpul meciurilor. Oricum, nu se poate construi o echipă de mare valoare în doar câteva săptămâni. Mai avem nevoie de meciuri şi antrenamente împreună pentru a fi o formaţie omogenă. Au fost fete la Olimpiadă, au fost şi câteva accidentări şi nu mereu am putut să ne pregătim în efectiv complet. Când vom începe Liga Campionilor vom fi aşa cum îşi doresc spectatorii", a precizat jucătoarea.

Fostul director general al SC Oltchim, Constantin Roibu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că situaţia de la campioana României la handbal feminin este extrem de dificilă, precizând că dacă nu va exista bugetul necesar, formaţia vâlceană nu va începe Liga Campionilor, nemaifiind susţinută financiar de combinat.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat, miercuri, că intenţionează să identifice formula juruidică prin care Clubul Sportiv Municipal Bucureşti să preia şi să asigure bugetul echipei de handbal feminin Oltchim Râmnicu Vâlcea, astfel încât formaţia să participe în Liga Campionilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite